Župan Damir Jelić podnio ostavku: Evo zašto odlazi

Župan Damir Jelić podnio ostavku: Evo zašto odlazi

Damir Jelić, župan Karlovačke županije objavio je da podnosi ostavku.


“S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto župana zbog zdravstvenih razloga”, objavio je u ponedjeljak priopćenjem Damir Jelić, župan Karlovačke županije.

Zahvalio je svima na suradnji i rekao da je poslovanje županije stabilno, javlja Dnavnik.

“Daleko najveći dio mandata je iza nas. Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna. Postoji određeni financijski kapacitet koji je sačuvan za razvijanje budućih europskih projekata. Nadam se da smo ispunili Vaša očekivanja kao poveznica nacionalne i lokalne razine”, objasnio je u kratkom priopćenju.

Damir Jelić, bio je i gradonačelnik Karlovca i saborski zastupnik, a u travnju se povukao s mjesta šefa županijskog HDZ-a i time najavio povlačenje iz politike.

Pročelik Ureda župana Bernardo Pahor pak rekao je da “Damir Jelić definitivno nije teško bolestan, samo osjeća izvjestan pad imuniteta i snage te ne bi mogao u takvoj situaciji nastaviti s daljnjim aktivnostima”.

Jelić je početkom travnja ove godine dao ostavku na funkciju predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije i na sve stranačke funkcije, rekavši da će mandat župana odraditi do kraja, ali da se više neće natjecati ni za koju stranačku funkciju te ostaje običan član HDZ-a.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina