Tko je Talijan koji je ubio suprugu pa onda počinio samoubojstvo: Bio je problematičan

Tko je Talijan koji je ubio suprugu pa onda počinio samoubojstvo: Bio je problematičan

Policija je jučer rano ujutro, oko 6.10 sati, uzbunjena dojavom da je u Malom Lošinju došlo do smrtnog slučaja. Izlaskom prvih djelatnika policije na teren potvrđeno je da se radi o dvije mrtve osobe i to starije životne dobi. Kako smo neslužbeno saznali, radi se o ubojstvu i samoubojstvu unutar obitelji, te da ne postoje indicije da je u slučaj upletena treća osoba. Muškarac je ubio ženu i zatim sebi presudio skokom kroz prozor. Policijski očevid i rasvjetljavanje detalja slučaja potrajalo je do poslijepodnevnih sati. 

Vijest da se u Ulici Josipa Kašmana ranom zorom zbio zločin brzo se proširila među Lošinjanima. Inače mirno jutro okolnih stanara poremetila je prisutnost velikog broja policajaca, kao i činjenica da je policija ubrzo nakon potvrđene dojave ogradila uže područje mjesta događaja.

Nitko nije smio prolaziti tim dijelom grada, osim stanara kojima je dopušteno da dođu do svojih domova.

Pored policije i Hitne medicinske pomoći, na intervenciju su pozvani i lošinjski vatrogasci. S obzirom da je u stan u kojem se zbila obiteljska tragedija trebalo nasilno ući, pozvani su u pomoć vatrogasci. 

Tema većine razgovora u Malom Lošinju je ubojstvo i samoubojstvo talijanskog supružničkog para koji se prije nekoliko godina nastanio u Malom Lošinju.

Gotovo svi susjedi mjesta nemilog događaja u stambenoj zgradi kolokvijalno nazivanoj »Ferara« u ponedjeljak ujutro bili su suzdržani, kazavši ili da ne žele davati izjave o tome, ili da su vidjeli, odnosno doznali za događaj tek kada je već sve bilo gotovo. 

Jedan od susjeda iz zgrade kazao nam je da je riječ o problematičnim osobama. 

– Nakon što je žena otputovala u Italiju prije otprilike godinu dana, muškarac je pokušao samoubojstvo rezanjem žila; sjećam se hodnika punog krvi i zazivanja pomoći – Aiuto!, Aiuto!… 

Ovdje su živjeli proteklih pet-šest godina, ako ne i dulje. Upozoravali smo policiju da ih treba držati pod kontrolom, rekao je susjed sada pokojnih Talijana.

O ovoj situaciji kazao je da nije vidio događaj, ali da je probudivši se i pogledavši kroz prozor vidio da na betonu ispred zgrade leži muškarac, pet-šest metara podno prozora stana.

Foto: Damir Senčar/Hina