Plenković novinarki kojoj je izbio mobitel: Nisam vas dirao, da ne bi sad netko nešto drugo mislio

Plenković novinarki kojoj je izbio mobitel: Nisam vas dirao, da ne bi sad netko nešto drugo mislio

Premijer Andrej Plenković boravi u Splitu. Nakon sastanka s lokalnim čelnicima osvrnuo se na aktualnosti, javlja Dnevnik.

Premijer Plenković rekao je da su razgovarali o projektima za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju za koju je Vlada isplatila 600 milijuna kuna za spas radnih mjesta ugroženih koronakrizom. Izdvojio je projekt koncesije na Žnjanu, ali i druge projekte koji će smanjiti prometne čepove u Splitu. ”Nastojat ćemo da se i u ovim okolnostima dio od 22 milijarde eura EU-a usmjeri u Split i županiju”, rekao je.

”Andro ima moju potporu uvijek. HDZ ima velike ambicije za županije i velike gradove. Otvaraju se mogućnosti u sva četiri velika grada”, rekao je Plenković. Dodao je da će iznjedriti dobre kandidate za izbore, a tvrdi da nisu razgovarali o Viliju Berošu Zdravku Mariću kao kandidatu za gradonačelnika Zagreba. ”Čitam po novinama, ali te kavanske rasprave nisu temelj za odluke”, rekao je.

Tijekom davanja izjave premijer je gestikulirao i slučajno rukom srušio mobitel novinarki. ”Oooo, ovo još nisam nikad”, rekao je predsjednik Vlade i podignuo mobitel s poda te se ispričao. ”Nisam vas dirao, da ne bi sad netko nešto drugo mislio”, rekao je.

 

Video je bjavio Dalmatinski portal.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments