Zašto je Jandroković izbacio Zekanovića: Ovo je jako gusta situacija

Zašto je Jandroković izbacio Zekanovića: Ovo je jako gusta situacija

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) poslijepodne će raspravljati o zahtjevima da se dvojici saborskih zastupnika skine imunitet, jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom.

Neslužbeno, radi se o Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), no predsjednik MIP-a Robert Jankovics to nije potvrdio.

“Ne mogu to potvrditi, još nismo dobili papire“, rekao je zastupnik Hini.

Kazao je da ima najavu iz državnog odvjetništva da će se za dvoje saborskih zastupnika tražiti skidanje imuniteta, javlja Jutarnji list.

Objasnio je kako je u tijeku okupljanje članova Povjerenstva, jer zbog epidemioloških mjera koje se provode, neke od njih njihovi klubovi nisu predvidjeli za današnje saborske rasprave, kazao je Jankovics koji je i sam bio u svom Belom Manastiru iz kojega se spremao u Zagreb.

Neovisno o tome, uvjerava kako će MIP na vrijeme odraditi svoj posao. Odluka MIP-a bit će spremna za sutra, a na Saboru je da odluči kad će je raspraviti, rekao je Jankovics.

Jesu li zahtjevi za skidanje imuniteta dvojici zastupnika povezani, ni službeno, ni neslužbeno nije se moglo doznati u Saboru.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović je rekao da je u uredu Mandatno imunitetnog povjerenstva vidio da je na stolu zahtjev za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku HDZ-a.

Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega, rekao je Zekanović za N1.

Na sjednici Sabora je Zekanović zbog toga htio tražiti stanku, no predsjednik Sabora Gordan Jandroković mu, kaže, nije to dopustio.

– Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ, htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost. S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema, rekao je Zekanović za N1.

Dnevnik.hr objavio je snimku na kojoj se vidi kako je Jandroković Zekanovića izbacio iz sabornice.

– Izvolite sjesti, ovako se ponašati u Saboru, gubite pravo na stanku. Izvolite sjesti, vikao je Jandroković nakon što je Hrvoje Zekanović htio zatražiti stanku glasno govoreći iz klupe.

– Javnost mora znati, a vi spriječite kako god znate i umijete. Draženu Barišiću i Vinku Grgiću traži se skidanje imuniteta, govorio je Zekanović iz klupe. Zatim mu je izrečena mjera udaljavanja sa saborske sjednice pa je Zekanović napustio sabornicu.

Uhićenja je komentirao i zastupnik koalicije Možemo Tomislav Tomašević.

– Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu – objavio je na Twitteru Tomislav Tomašević.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments