Tko je direktor tvrtke koja je u velikoj korupcijskoj aferi: Proglašen je poduzetnikom godine

Tko je direktor tvrtke koja je u velikoj korupcijskoj aferi: Proglašen je poduzetnikom godine

Tvrtku Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, koju se neslužbeno spominje u tzv. aferi Janaf, vodi direktor Miroslav Petek kojeg je Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-Croma) 2018. proglasilo najboljim mladim menadžerom godine.

Kako se u medijima tada navodilo, riječ je o tvrtki koja se od malog privatnika razvila u jednu od vodećih u “području pružanja usluga i izvođenja radova u elektroenergetici, telekomunikacijama i građevinarstvu, te veleprodaji i maloprodaji elektro i građevinskog materijala i opreme”, piše RTL.

Petek je pritom isticao da je sjedište tvrtke u Ivanić Gradu, ali da urede imaju u Rijeci i Splitu, tvrtku kćer u BiH te da su 2016. u Albaniji osnovali podružnicu. Dodao je i da su odradili veliki broj kvalitetnih i izazovnih projekata, a posebno je istaknuo projekt izgradnje druge faze Zračne luke Dubrovnik u kojoj sudjelovao s, kako je istaknuo, partnerima Strabagom i PZC Split.

Direktor Elektrocentra Petek krajem 2018. je navodio da je tvrtka tada imala oko 420 zaposlenih, najavljivao je rast proizvodnje i broja zaposlenih.

“Naše reference, stručnost i profesionalnost s kojima pristupamo svakom projektu naši su partneri prepoznali kao garanciju uspješne suradnje, a samim time i preporuku za uspostavljanje novih poslovnih odnosa i privlačenje novih klijenata”, isticao je tada Petek.

U petak je u tzv. aferi Janaf za trgovanje utecajem, davanje mita i nezakonito pogodovanje osumnjičeno desetak osoba. Među njima su direktor te javne tvrtke Dragan Kovačević, ali i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić te SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić koji su ujedno i saborski zastupnici te ih štiti imunitet.

Foto: Damir Senčar/Hina