Ljevičarka Rada Borić prava je bogatašica: Ima pozamašan bankovni račun

Ljevičarka Rada Borić prava je bogatašica: Ima pozamašan bankovni račun

Dvije kolegice saborske zastupnice koje su u parlament došle sa zeleno-lijeve liste platforme Možemo!, Rada Borić (Nova ljevica) i Katarina Peović (Radnička fronta), predale su svoje imovinske kartice.

Rada Borić, poznata feministica i aktivistica za ženska prava, u Hrvatskom saboru prima plaću od 14.710 kuna. Uz to volonterski obavlja dužnost zastupnice u Gradskoj skupštini.

Prije posla u Saboru radila je kao savjetnica u udruzi Futurist (Forum za unaprjeđivanje transformacijskog upravljanja razvojem institucija i sustava), kojoj je na čelu Nenad Klapčić, njezin stranački kolega i nevjenčani partner.

Za njega je navela da radi u udruzi Futurist, i to za plaću od šest tisuća kuna, a još 1700 kuna zaradi od ‘drugog dohotka’ te da ima stopostotno vlasništvo u tvrtki Moderata consulting d.o.o. za poslovno savjetovanje i trgovinu, javlja Tportal.

Borić, osim saborske plaće, u budžetu ima nešto više od devet tisuća kuna od osiguranja, 360 kuna od imovinskih prava i 1500 kuna mjesečno uprihodi iz drugih izvora.

Posjeduje stan od 58 kvadrata na zagrebačkom Rudešu, kupljen uz pomoć kredita, što ga je očito otplatila jer nije navela nijednu stavku u rubrici ‘zaduženja’.

Prijavila je 138 dionica Hrvatskog Telekoma, od kojih je polovicu sama kupila, a drugi dio naslijedila. Ima udjele u dva Erste fonda vrijedne oko 35 tisuća kuna. Prijavila je štednju u četiri valute. Tako na računu ima 3098 kuna, 5003 jena, 156.344 eura te 11.735 američkih dolara.

Navela je da je članica sljedećih udruga i organizacija: Centra za ženske studije, Koordinacije ženskih grupa – Seka, Centra za žene žrtve rata – Rosa, Udruge za demokratizaciju i održivi razvoj, udruge Intermundia te udruge Futurist.

Njezina kolegica iz Radničke fronte Katarina Peović prima saborsku plaću od 15.049 kuna, a prijavila je i mjesečne prihode od 1500 kuna.

Facebook Comments