TKO JE OTKRIO DA SOL POMAŽE U BORBI PROTIV KORONE: Markotić sada govori ono što je doktor Burić pisao Berošu prije sedam mjeseci

TKO JE OTKRIO DA SOL POMAŽE U BORBI PROTIV KORONE: Markotić sada govori ono što je doktor Burić pisao Berošu prije sedam mjeseci

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić izjavila je kako korona ‘ne voli’ slane otopine te preporučila redovito ispiranje nosa tim otopinama koje mogu pomoći u borbi s infekcijama dišnog sustava. 

-Razmišljala sam da bi možda dobra toaleta nosa, odnosno ispiranje i vlaženje nosa preparatima na bazi morske soli, mogla pomoći u odstranjivanju mrtvog epitela u nosu, a time i virusnih čestica iz toga epitela, kazala je dr. Markotić u razgovoru za portal 24.sata.hr

-Savjetovala sam da 3-4 puta dnevno osvježe i očiste nos uštrcavanjem preparata na bazi morske vode kroz 2-3 dana i da nakon toga naprave kontrolni bris. Na sreću u većine je nakon toga postupka, nalaz brisa bio negativan i mogli su konačno završiti s izolacijom i vratiti se u „novo normalan“ život , rekla je profesorica Markotić. Također je istaknula kako će u okviru studije pokušati u bolesnika s COVID-19 ispitati koliko redovita toaleta nosa s otopinama na bazi morske vode može smanjiti održavanje virusa u nosu.

-Ako rezultati budu ohrabrujući, planiramo ispitivanje nastaviti i u asimptomatskim slučajevima u cilju redukcije mogućeg širenja virusa u donje dijelove dišnog sustava, odnosno prema plućima, otkrila je profesorica Markotić.

Zanimljivo je što je dr. Jure Burić, poznati umirovljeni liječnik iz Dubrovnika, koji je tijekom Domovinskog rata bio povjerenik Vlade RH za jug Hrvatske te bio prvi župan Dubrovačko-neretvanski, koncem ožujka ove godine upravo svemu tomu slično pisao ministru Viliju Berošu, piše Fenix-magazin.de.

Burićevo pismo pod naslovom “Poštovani gospodine Ministre, zašto me ne poslušate” portal Fenix-magazin.de je 31. ožujka prenio u cijelosti.

Isto to pismo, sa kasnije dodanim receptima dr. Jure Burića, ponavljamo i ovom prigodom pa neka čitatelji sami zaključe koliko ima sličnosti u ovome što danas govori profesorica dr. Markotić s onim što je prije više od pola godine ministru pisao dr. Jure Burić.

Poštovani gospodine ministre dr. Beroš,

kruže kojekakve preporuke o ispiranju usta toplom vodom sa soli i jabučnim octom, a ne želite poslušati moj savjet da se barem tri puta dnevno inhalirate nad vrelom vodenom parom u koju ste stavili šaku morske soli i šaku običnog vrijeska (Calluna vulgaris) – vrijesak čak nije toliko niti bitan. Mada ja uz sve to dodam i 7-8 kapi eteričnog ilja Slatkog pelina (Artemiissia annua) kojeg sam osobno proizveo a koji isto tako nije toliko bitan.

Bitna je temperatura, vlažnost  i dostupnost u respiratorni trakt!

Tako će te “otjerati“ Coronu i iz usta i iz nosa i svih dišnih puteva, pa i oka!

Tako – tako ljudi su vam doma i mogu izgubiti sat vremena dnevno na inhalacije, a cijena je nula kuna( osim šake morske soli).

Ja sam Otorinolarigolog već punih četrdeset i dvije godine i znam dobro što govorim. Molim Vas poslušajte me.

Nije meni do reklame. Moje ime ne morate niti spomenuti, ali idite  s ovim u javnost kako bi se ljudima pomoglo.

Poštovani gospodine Ministre, molim Vas nemojte mi zamjeriti i ovo shvatiti kao kritiku na Vaš rad, jer je on zajedno sa svim članovima Vlade RH – VRHUNSKI, POŽRTVOVAN I HVALE VRIJEDAN! Ovo je samo moj vapaj – vjerujući kako bi moj savjet i moja preporuka mogla biti od koristi  svim ljudima – i to ne samo u Hrvatskoj! Zahvaljujući Vam se na Vašem ogromnom trudu kao i trudu cijelog Vašeg tima

S dužnim poštovanjem,

Mr sc Jure Burić dr. med.

 

DODATNI RECEPT: 

Osim pisma poslanog ministru Berošu, dugogodišnji ugledni dubrovački liječnik koji trenutačno uživa mirovinu u rodnom Ravnom gdje i dalje liječi ljude, poslao je portalu Fenix-magazin.de i način na koji se treba inhalirati te recept za imunitet. 

Sve to prenosimo onako kao je tada za Fenix-magazin.de poslao dr. Jure Burić:

Visoku temperaturu (preko 50 stupnjeva Cels.) i povećanu vlažnost zraka preko 50% Corona ne može preživjeti. Budući su vrata ulaska infekcije: sluznica usta, nosa i oka-preporučam tri puta dnevno u trajanju od 15 do 20 minuta inhalacije nad vrelom vodenom parom. Postupak je vrlo jednostavan, a u tradiciji je naših baka koje su zimske prehlade (viroze) liječile upravo takvim inhalacijama (samo ih one nisu zvale inhalacijama – one su se “kadile nad vrelom vodom”).

U jednu posudu ulijte oko2 litre vode i ubacite šaku morske soli. Kada voda proključa skinite je s vatre postavite na stol, uzmite jedan veliki ručnik koji ćete prebaciti preko glave i posude s vrelom vodom. Pazite da vas vrela vodena para u početku ne opeče! Udahnite duboko vruću vodenu paru kroz nos i izdahnite ju kroz usta. Nakon desetak takvih udisaja udahnite isto toliko kroz usta, a izdahnite kroz nos. I tako redom dok se voda ne ohladi. To može trajati 15 do 20 minuta.

Većinu vremena imajte otvorene oči. Na taj način riješit će te se zločeste Corone koja po mom mišljenju takvu temperaturu (oko 60 i više stupnjeva i vlagu od skoro 100% ) ne može preživjeti niti na sluznici usta, niti nosa, a niti očiju! Ako to činite tri puta dnevno Corona se neće uspjeti niti razmnožavati niti ukorijeniti u vašoj sluznici. Onemogućit će te joj prodor i u vaše bronhe i plućni parenhim.

Sve stvari na ovome svijetu su jednostavne, samo ih se treba sjetiti i logično posložiti. Želim vam svima dobro zdravlje i dug život. A ukoliko se i pored svega ovoga ipak razbolite simptomi bi trebali biti blaži, a izliječenje izvjesnije. Jer lakše je izbjeći gnjev ranjenog ratnika od onoga pri punoj snazi.

 

ZA IMUNITET

Jabuka 1 kg. ( izrendati jabuke i prodinstati 5-6 min u tavi s malo vode) Neka bude 1 kg izrendane jabuke.

Pustiti da se ohladi.

Dodati samljeveno:

Orah

Badem

Indij orah

Pistaci

Sjemenke tikve

Spice kajsija

Svega po 10 dkg

 

Zatim dodati

Suhe kajsije

Šljive – suhe

Brusnice- suhe

Grožđice -suhe

Po 10 dkg

Sitno nasjeckano.

Sve to rukama dobro umjesiti i staviti u staklenke po 200 grama. Ostaviti u zamrzivač,  osim one koju će te koristiti, držeći je u normalnom hladnjaku.

Uzima se 1 jušna žlica ujutro i jedna na večer.

Ovo je izuzetno dobar pripravak za imunitet. Samo dobar imunitet znači dobro zdravlje i uspješnu borbu protiv svih bolesti pa i virusa!

Vaš dr Jure Burić

 

Foto: Davorin Višnjić/Hina

Facebook Comments