U Kovačevićev klub dolazili Bandić, Milanović, Turudić, Čačić, Ćorić… I jedan jako poznati glumac

U Kovačevićev klub dolazili Bandić, Milanović, Turudić, Čačić, Ćorić… I jedan  jako poznati glumac

Klub. Tako je predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, drugoosumnjičeni u aferi o kojoj se naveliko piše posljednjih dana, nazivao mjesto u koje je zalazila društvenopolitička elita i u kojem je, prema sumnjama istražitelja, primio 1,96 milijuna kuna mita od vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek Kreše Peteka. Obilazeći to mjesto, na kojem je Dragan Kovačević ugošćavao društvenopolitičku kremu, otkrili smo još jednu nekretninu.

Klub se nalazi na broju devet Slovenske ulice, u trokatnici tipičnoj za Donji grad. Na ulazu u ulični prostor postavljena je kamera, ima siva blindirana vrata, u istoj su boji rolete na nevelikom prozoru dok su na dva, tri manja postavljene crne rešetke. Pored vrata tabla s natpisom ‘Centar edukacije, promocije, prezentacije’, javlja Tportal.

Iako je Stjepan Mesić, bivši predsjednik države, za N1 kazao da se radi o prostoru od pet, šest kvadrata, potvrdivši da je bio nekoliko puta u njemu, zapravo se radi o prostoru od 28,50 kvadratnih metara, u kojem su nekad bili smješteni uredski prostori Centra za kulturu i film August Cesarec.

‘Morali smo se iseliti jer je Grad morao vratiti prostore stvarnim vlasnicima. Bilo je to, čini mi se, 2011. godine’, kazala nam je Maja Jurić Ivoš, ravnateljica Centra tada i danas. Podaci iz gruntovnice potvrđuju da je prostor bio u suvlasništvu šest ljudi, od koji je Kovačevićeva tvrtka Finkor otkupljivala različite udjele. Pored Kluba ulaz je u samu zgradu, ali i dvorišnu iza nje.

‘Viđala sam tu gradonačelnika Milana Bandića. Njega znam, ovim drugima u odijelima ne znam imena. Ne pratim politiku, ali viđala sam ih na televiziji. Jednom je bio i Rade Šerbedžija. Rekao je da su ga zvali na večeru pa je ušao u haustor jer je i to broj 9. On je glumac pa ga znam’, kazala nam je starija gospođa, želeći ostati anonimna.

I drugi stanari potvrđuju da se ondje nalazilo šaroliko društvo.  Plenkovićev ministar  Ćorić,  Radimir Čačić, sudac Turudić,  i predsjednik Milanović  su samo neki poznatiji  političari koji su  bili u  Kovačevićevom klubu.

Foto: Hina

Facebook Comments