Puhovski upozorava na dvostruke kriterije: Da je Kolinda govorila da je DORH trebao hapsiti, u zemlju bi je zatukli

Puhovski upozorava na dvostruke kriterije: Da je Kolinda govorila da je DORH trebao hapsiti, u zemlju bi je zatukli

Aktualne političke teme, ponajprije prepucavanja premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića oko afere Janaf u RTL Direktu komentirao je politički analitičar Žarko Puhovski.

“Kad se sve stavi po strani, meni se čini da Milanović opet pomaže Plenkoviću. Dogodilo se to da je Plenković u velikom uzletu, Ustavni sud mu je dao za pravo sa Stožerom, veliki broj pravnika i pravnica mu je dao za pravo oko tajnosti izvida i tako dalje, a nitko ne postavlja jednostavno pitanje – kako to da gdje god ima korupcije, barem netko iz HDZ-a je prisutan”, rekao je na početku Puhovski.

“Plenković je u pravu kao premijer, a u krivu kao predsjednik HDZ-a, da u grubo kažem. U pravu je toliko koliko je Milanović doista izgubio živce i počeo pretjerivati, svoju tezu vući predaleko, tako da je rekao ‘ja sam sve znao kao premijer’. Nije mogao sve znati, naprosto previše informacija ima da bi ih sve znao. Onda on kaže da je taktika DORH-a i policije bila pogrešna, oni su trebali ići unutra. To nije stvar o kojoj šef države treba raspravljati”, kazao je Puhovski dodavši da je Kolinda Grabar-Kitarović govorila da je DORH trebao hapsiti, da bi je “u zemlju zatukli”.

“Ali Kolinda Grabar-Kitarović nikad nije mogla imati originalne izjave. To je njezina prednost i nedostatak. Milanović ima originalnih izjava i više nego što treba, izliječu mu i na nos i na uši i svugdje. Ona ne može doći do originalnih, ni intelektualno ni emocionalno ni po karakteru nije takav tip. Ljudi bi bili potpuno zaprepastili da ona to govori, Milanovića smo nekako već prihvatili kao takvoga, kao čovjeka koji pretjeruje – odbijemo pedeset posto pa onda vidimo što je iza toga ostalo”, rekao je Puhovski.

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments