Milanović bez zadrške o Plenkoviću: Mi imamo premijera koji ništa ne zna. Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa

Milanović bez zadrške o Plenkoviću: Mi imamo premijera koji ništa ne zna. Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa

Predsjednik države Zoran Milanović ponovno je danas komentirao aferu Janaf. Tvrdi i dalje da premijer mora znati za istragu.

“Ono što je važno premijer mora znati. Gdje piše da ne smije znati? Ja kažem da mora znati. Mi imamo premijera koji ne zna… Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa”, kaže Milanović.

“On mora znati. Ja mu vjerujem da će s tim informacijama, koje su teške, raspolagati odgovorno”, dodao je i ponovno ustvrdio da premijer mora znati.

”Tko tako ne misli? Ivo Josipović? Ne slažu se s tim ljudi koji se vide dalje od ZKP-a, brinem se za studente prava”, kaže Milanović, prenosi N1.

”Premijeru još jedan pozdrav, vidim da se igra riječima, priča o bjesnoći. Na onom haklu na Jarunu mu je pao šećer, pa nek mu netko da kocku šećera”, poručio je.

Što se tiče tvrdnji Ranka Ostojića, Milanović je rekao da on ne govori točne stvari. “To što priča nije točno. Informirao me o najvažnijim stvarima. To što je napisao uopće nije točno. Ne mogu reći da laže, ali to uopće nije točno”, rekao je Milanović, dodavši da s Ostojićem nije razgovarao.

O Kovačevićevom klubu kaže: “Mislim da nisam bio u klubu za vrijeme lockdowna”. Kad je bio nije, kaže, ostavljao mobitel.

“Pitajte Plenkovića što je radio za vrijeme lockdowna. Bio samo doma i molio očenaše svaki dan? Naravno da smo se družili, ali s ograničenim brojem ljudi. To da sam morao ostaviti službeni mobitel naprosto nije točno. Otkud ideja da bih uopće poslušao nekoga da ostavim službeni mobitel. Pa ne bih to učinio ni u Bijeloj kući, a ne u klubu”, rekao je Milanović.

Zapitao se kako on uopće može raditi pritisak na sud. ”Čime ja to mogu raditi? Novcem? Vojskom? Jedino mogu raditi pritisak na zdrav razum. Taj će pritisak biti neizdrživ”, najavio je.

Komentirao je opet i optužbe protiv Dragana Kovačevića. “Kovačević? Ako je dio ovoga istina – čovjek je na to mjesto došao političkim dogovorom, a onda je počeo izvlačiti novac”, rekao je.

Komentirajući ministre koji su odlazili u Kovačevićev Klub i u vrijeme lockdowna rekao je da treba pitati Plenkovića gdje je on bio za vrijeme lockdowna. ”Što mislite da je on išao doma moliti Očenaš”, poručio je. Na pitanje je li on u Klubu morao ostaviti mobitel odgovorio je: ”Molim?!?. ‘Meni da netko uzme mobitel, pa ne bih ga ostavio ni u Bijeloj Kući. Ma je, da, bio je jednorog ondje i tri reptila”, poručio je.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments