Pula je poznata po boksačkim velikanima Parlovu,Tadiću i Drvišu: Zašto Miletić ignorira MMA borca Zelga Galešića

Pula je poznata po boksačkim velikanima Parlovu,Tadiću i Drvišu: Zašto Miletić ignorira MMA borca Zelga Galešića

Pulski vijećnik Petar Ćurić reagirao je na izjave Zelga Galešića koji se požalio da gradonačelnik Pule Boris Miletić ignorira borilačke sportove po kojima je Pula uvijek bila poznata. Ćurićevu izjavu prenosimo u cijelosti.

“I  kao vijećnik, i kao građanin ovoga grada, dajem bezuvjetnu potporu gospodinu Galešiću, te izražavam apsolutno nerazumijevanje za ovakvo ponašanje aktualne gradske vlasti, na čelu s Miletićem kao dugogodišnjim pulskim gradonačelnikom, u tretiranju naših zaslužnih građana na ovakav neprikladan i nedostojan način. U više sam navrata na sjednicama gradskog vijeća osobno apelirao da Pula, koja je bila poznata kao grad-brend za borilačke športove, počne ulagati više u ovaj tip športova, jer naprosto postoji određena tradicija u gradu, i ljudi Pulu već tako nekako i percipiraju: kao “Grad-brend borilačkih športova”. Pokojni Mate Parlov u boksu je osvojio sve što se osvojiti dalo, a proglašen je i Najboljim hrvatskim športašom 20.-og stoljeća; Stipe Drviš, bivši je svjetski boksački prvak u poluteškoj kategoriji po verziji WBA; Pero Tadić pak trostruki prvak Jugoslavije u poluteškoj kategoriji te osvajač mnogih europskih i svjetskih bronci (potom i dugogodišnji izbornik i direktor Hrvatske boksačke reprezentacije), izvrsni smo u judu, kick-boksu, tajlandskom boksu, posljednjih godina sve jači i u Brazilskom Jiu-jitsu (otkako se naš Alex Matteoni vratio iz New Yorka i pokrenuo prvi klub), a kao krunu svega toga vidim upravo mješane borilačke športove “Mixed Martial Arts” koji su danas bez premca najpopularniji na svijetu, te imamo veliku sreću što jednog Zelga Galešića možemo smatrati svojim, jer Bogufala i jest naš!

Zato, pozivam sve relevantne čimbenike u Gradu Puli (gradonačelnik, zamjenici, pročelnici, direktori…) da smjesta i bez oklijevanja pozovu gospodina Galešića na razgovor u gradsku upravu i neka zajedno razmotre načine i dinamiku izvanrednih potpora koje će omogućiti da pulski klub borilačkih športova “Trojan” može nesmetano nastaviti raditi.

Niz je instituta kako Grad Pula može Trojanu konkretno financijski pomoći, od privremenog (ili trajnog) ukidanja naknada za najamninu, osiguravanja prikladnijeg prostora za rad pa nadalje. Kao gradski vijećnik u ovome gradu, ljubazno molim gradonačelnika Borisa Miletića da prestane “tapkati” ljude po ramenu, odnosno razbacivati se pukim pohvalama, već neka se konkretno zauzme i ponudi im konkretnu pomoć! Jer, u protivnom, ako se Puležani zaista jednom dignu na noge i okupe u masivnom prosvjedu na Forumu  –  na lokalnim će izborima on biti taj koji će morati “tapkati”, ali svoju predaju”, ističe Petar Ćurić.

Pulski vijećnik Petar Ćurić

 

Podsjetimo, Zelga Galešić je optužio pulske vlasti da ignoriraju borilačke sportove.

“Nemamo nikakav support od grada; treniramo u prostoru bivšeg marketa; nula supporta, čak i ono malo sitniša što su nam davali sad su ukinuli; nikada nas ne zovu (“neće te zvat nikada”); moraš plaćati punu rentu (“jer ovi te ne šljive dva posto”); grad te ne šljivi; ukine ti i ono malo potpore, dok drugima na “gradskoj sisi” daju čak i uporabu dvorane besplatno; trebalo bi ih biti sram, i nek ih je sram!; situacija je katastrofa; guram taj klub već 20 godina, bili smo prvaci MMA lige, kick-boxinga, Tae-Kwon-Doa, u svim borbama rasturamo (Armaggedon 2020, 2019-op.a); iz grada nitko ništa, ne pita ni kako nam je; tapkaju nas po leđima, ali to je sve; bez supporta nema ničega; to je ogromna sramota; mi smo “borilački grad koji nema jedan turnir u Areni”, a predložili smo to tisuću puta; nemaju sluha; dajte me bar pozovite da vas izvređam u lice, da to ne moram preko mediji”, izjavio je Zelg Galešić. 

 

Facebook Comments