Milanovićevo prilično čudno objašnjenje: Išao sam u Kovačevićev klub jer je bilo puno hrane pa da se ne baci

Milanovićevo prilično čudno objašnjenje: Išao sam u Kovačevićev klub jer je bilo puno hrane pa da se ne baci

Predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu je u Pregradi rekao da bi rješenje i kraj priče u ‘aferi Janaf’ trebala biti kontrola, odgovornost i suradnja prema Ustavu.

“Premijer i njegovi suradnici govorili su na razini nekoliko kumrovečkih parola. To nije dovoljno. Taj problem možemo razmotriti on i ja zajedno, možemo sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost. Mislio sam i o tome, ali nisam siguran da bi to bilo plodno s obzirom na zakonski sastav vijeća i na ulogu nekih ljudi koji se tu pojavljuju”, rekao je Milanović.

Milanović je komentirao osnivanje saborskog istražnog povjerenstva vezano uz aferu Janaf rekavši kako treba vidjeti hoće li biti osnovano jer to ovisi o Saboru.

Istražna povjerenstva su vrlo često i put da se dođe do nekakve istine, ali isto tako i pozornica za šarlatane i seoske bukače kakvih ima u Saboru i svi će oni pokušati to iskoristiti, dobiti prostor za sebe, rekao je Milanović i dodao da povjerenstvo treba istražiti okolnosti, a ne pojedince. Na novinarsko pitanje je li mu bilo čudno što čovjek koji je 15-ak godina bio direktor, ali ne s prevelikom plaćom, ima privatni klub, Milanović je odgovorio da mu ništa nije bilo čudno jer je riječ o malom prostoru od 30 ‘kvadrata’ u kojem Dragan Kovačević nije bio jedini vlasnik. Brojač novca kaže da nije vidio, javlja Novi list.

“Ovdje sam bio nekoliko puta, u jednom svom društvu, s malim brojem ljudi, ali znao sam tko tamo dolazi – i suci i predsjednici sudova”, rekao je.

Što se tiče njegovog odlazaka u klub za vrijeme lockdowna, Milanović je kazao kako se tamo sastao s načelnikom Glavnog stožera admiralom Robertom Hranjom iz praktičnih razloga.

“Zato što je to bilo vrijeme lockdowna i zato što me zvao prijatelj iz Dalmacije i bilo je puno hrane koje je trebao baciti jer ju nije imao kome dati i onda smo se našli tamo jer je bilo praktičnije”, kazao je dodavši kako je to „tako bezvezna tema”.

Foto: Damir Senčar/Hina