Sodoma i Gomora u Kovačevićevom klubu: Dolazile su skockane “hostese”, a oni susjedima govorili da slave dječji rođendan

Sodoma i Gomora u Kovačevićevom klubu: Dolazile su skockane “hostese”, a oni susjedima govorili da slave dječji rođendan

Sugovornici Jutarnjeg lista, koji su u više navrata boravili u Kovačevićevu klubu, tvrde da su u njega ušli deseci poznatih javnih osoba. Od utjecajnih zagrebačkih političara, bivših ministara iz redova SDP-a, vlasnika građevinskih tvrtki, članova stranke Milana Bandića, HDZ-a i HNS-a, poznati glumci koji su ostvarili svjetske karijere, umjetnici, bivši premijeri, glazbenici, utjecajni sportski djelatnici… Bilo je mnogo Kovačevićevih prijatelja iz djetinjstva poput Tonice Rajha.

Stanari ulaza u Slovenskoj 9, ali i iz onih okolnih, kao da su jedva dočekali da svemu dođe kraj. Oni klub u Slovenskoj gledaju u sasvim drugom svjetlu. Ovo je njihova priča.

– Sodoma i Gomora. Stajali su tu taksiji. Cure bi nekad promašile ulaz, pa bi ih s drugog ulaza vraćali. Bile su skockane kao za svadbu, u minjacima ili uskim haljinama – priča nam stanar koji je promatrao kako u suton dolaze gosti u klub. – Napokon je sve izašlo van. Milanovića sam ga vidio na proljeće ove godine, ne sjećam se točno u kojem mjesecu. Dolazio je i Mesić. Bilo je ovdje i svakakve sumnjive ekipe. Konobar je tu bio svaki dan, neovisno o tome je li se nešto događalo ili ne. Ali, kad bi vidjeli da dolaze cure iz Srbije, onda se znalo da je ‘akcija’. Nekad je trajalo do jutra – kaže naš sugovornik.

– E, baš dobro da ste došli. Kad sam pročitala na internetu sve ovo, mislila sam nazvati nekog od novinara. Znate, vidjela sam ja tu jako zgodne mlade dame. Posebno se poslije potresa znala čuti glasna muzika. Otišla sam dolje i rekla: ‘Dajte, molim Vas, malo stišajte tu muziku, zar nemate srca’. Rekli su da se u podrumu slavi dječji rođendan pa su malo stišali. Pazili su poslije jer je jedna od naših susjeda zvala policiju – priča nam jedna stanarka Slovenske 9. Ona nije bila jedina koja je zvonila na bijela stubišna vrata kluba zbog preglasne glazbe. Njezina susjeda potvrđuje nam da je zvala policiju.

Sugovornici Jutarnjeg lista priznaju da je u klubu bilo i hostesa.

– Uz konobara, bile bi i hostese. Kako je taj dogovor izgledao, ne znam. No, one nisu bile ‘inventar’ tamo kao što je, recimo, bio konobar – pričaju naši sugovornici.

O tome što se u Kovačevićevu klubu događalo tog popodneva, kada je ondje bio i Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice, USKOK će pitati 12 svjedoka. Prema informacijama Jutarnjeg, na toj zabavi bila su ukupno 24 gosta. Policija tada nije ulazila u klub. Tako je bilo sve do 17. rujna ove godine.

Foto: lana Slivar Dominić/Hina