Zašto Kovačevićev odvjetnik i anonimni sugovornici u medijima muljaju o brojaču novca

Zašto Kovačevićev odvjetnik i anonimni sugovornici u medijima muljaju o brojaču novca

Klub u Slovenskoj 9 nedavno uhićenog bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića ne prestaje plijeniti pažnju. I premda će neki reći da ustvari premješta fokus iz srži same afere Janaf, detalji koji se iz dana u dan otkrivaju o klubu gdje se sastajalo moćno muško društvo koje čini navodnu političko-poduzetničku kremu Hrvatske govore da je upravo suprotno.

Iza naizgled običnih smeđih drvenih vrata u Slovenskoj 9 donedavno se krio ilegalni klub, za koji nitko osim onih koji su ga posjećivali i okolnih stanara nije znao. U neugledni mali prostor u podrumu od nešto manje od 30-ak kvadrata te prizemnom dijelu od 50-ak kvadrata dolazili su aktualni ministri, bivši predsjednik, suci, navodno i neki novinari te sadašnji predsjednik Zoran Milanović. I to neki od njih za vrijeme lockdowna, kada su svi ugostiteljski objekti bili zatvoreni, a policija je hrvatske građane tjerala s javnih šetnica i površina, javlja Index.

I dok su neki obični građani dobivali kazne jer su kršili samoizolaciju tako što su obrađivali svoje polje ili ih je policija privodila kao u Splitu jer su šetali na Bačvicama, šank u Slovenskoj 9, pun svakojakog skupocjenog pića, neometano je radio. Kockalo se, kartalo, pilo, jelo. Pritom se nisu izdavali računi, ali zato je umjesto kase na polici iza šanka stajao brojač za novac.

za vrijeme lockdowna. U tekstu objavljenom u današnjem Jutarnjem listu, sastavljenom od anonimnih izjava, jedan od sugovornika tvrdi kako je uređaj za brojanje novca Kovačević dobio za rođendan.

“To mu je ekipa koja je zalazila u klub kupila za rođendan. Proslavio ga je početkom rujna. Dva tjedna poslije je pao”, tvrdi anonimni sugovornik u tekstu Jutarnjeg lista. No fotografija šanka iza kojeg se nalazi brojač novca, a koju je objavio Index, nastala je u vrijeme lockdowna. Pošto nismo u mogućnosti provjeriti izjave osobe iz Jutarnjeg lista s obzirom na to da su anonimne, ostaje jedino pretpostaviti da je Kovačević dobio novi brojač za novac jer stari više nije radio ili izjava iz Jutarnjeg nije točna. Kako bilo, brojač za novac u klubu za dečke postojao je i prije rujna, odnosno za vrijeme lockdowna.

Od sprave za brojanje novca za koju se sada tvrdi da je rođendanska šala, do predsjednika Zorana Milanovića koji se svakim danom sve više mota u klupko nekonzistentnih i bizarnih tvrdnji o tome kako i zašto je boravio u Slovenskoj 9, Kovačevićev klub iz dana u dan razgolićuje hrvatske moćnike.

Na slici:  Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments