Imoćanke složile gangu Milanoviću: Oj Zorane čudne su ti priče, što no kažu tvoje “narikače”

Imoćanke složile gangu Milanoviću: Oj Zorane čudne su ti priče, što no kažu tvoje “narikače”

Dvije Imoćanke su složile gangu predsjedniku Zoranu Milanoviću. Jedna je iz Vinjana Donjih Dinka Rudež,a druga Neda Patrlj iz Kamenmosta u općini Podbablje. Obje vrsne čuvarice narodnih običaja Imotske krajine.

– Prvo nismo vam mi nikakve narikače, kako se ono i sa navodnim znakovima piše po novinama i kako to govori naš vrli prisidnik dične nam Hrvatske domovine Milanović.

Mi smo vam na jedan način glas naroda, maloga čovika kojemu je već puna kapa svega ovoga,veli nam Dinka Rudež i odmah vadi listove koje ovih dana popunjava stihovima o novonastaloj prepirci Zorana Milanovića, Dalije Orešković i Marijane Puljak,ali i prepirkama u Saboru, javlja Slobodna Dalmacija.

– Nisam ja to još sve posložila, ima grešaka, ali fala Bogu ovi gori će nastaviti sa prepirkama i prozivanjima, tako da će toga biti za cilu pismaricu. A evo sada nešto što sam započela – veli Dinka i započe nam čitati.

“Milanović i tračare rade, svađaju se ko u selu babe.U Saboru svađaju se ljudi, cili svit se nama čudi. Bože mili teško je gledati, što se ovo u Saboru radi. Što će reći naši mladi, kada vide što Milanović radi.

Milanović Plenkoviću laje, Bože mili što će biti dalje. Kako li on odgaja mlade, jadan onaj ko mu glasa dade. I Bog se na nas naljutio, stoga Zagreb dobro zadrmao. A u Saboru samo se svađaju, zato dobru plaću imaju…”

– Eto vam za sada toliko, još moram obraditi i ove dvi što nosaju ploče po Zagrebu, a plaća im iđe ko podmazana. A vidiš mene, cilo jutro perem ovo po kući i čistim i nemam kada mislit o glupostima, što ovi gore misle. A njima i za to plaćeno. E, moj narodeeeee – zapjeva na Dinka na odlasku.

Neda Patrlj već je podobro napunila svoju knjigu stihova o svađama predsjednika i premijera pa svađama sa dvije zastupnice.

Ma, samo ću vam nešto malo pročitati, a kako veli moja Dinka, nastavili se ovako bi će stihova za gangu narednih dvadeset godina. Evo i nekoliko mojih:

“Predsjednik zove Plenkovića, da mu svoju priču ispriča.

Sačuvaj nas Bože ovog jada, što se ovo u Saboru događa.

Digle se dvi zastupnice Sabora, Milanoviću da dadu odgovora.

Predsjednik po klubovim odio, ribu io i novce brojio.

Oj Hrvatska ti lipa država, jadan onaj ko sa tobom vlada.

A danas je dan staraca seko, oće li nas posjetiti neko?

Eto ovu zadnju sam napisala jer sam umirovljenica i danas je dan starih osoba.Je li nam netko iz Sabora, Vlade, Pantovčaka čestitao i pita nas kako nam je.

Eeee, najavili su da će dignit penziju za 70 kuna za četiri godine. Svaka čast – veli nam Neda Patrlj.

I kako se u malim mjestima uvijek brzo dozna kada bane novinar, a i za temu o kojoj se piše, pa tako dok smo odlazili iz Kamenmosta dobaciše nam i jedan papirić.A na njemu ovo.

– Oj Zorane čudne su ti priče, što no kažu tvoje “narikače”, Prisidnik si zemlje dične, obe one tebi slične.

Na Pantovčaku ti ured zatvorio, u Janafa baru odma ga otvorio.

A nji dvi Saboru na diku, nose ploču samo da se uslikaju.

Bolje bi im bilo stavit natikače, mužu ručak skuvati kod kuće.

Ali draga kuna i slikanje, a i tebi Zoki ćakulanje.

Pristanite više, dajte nama mira, smiju nam se brate iz svemira”.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina