Bartulica optužio premijera da frizira podatke: Još nije jasno zbog čega je Plenković toliko privržen komunističkoj Kini

Bartulica optužio premijera da frizira podatke: Još nije jasno zbog čega je Plenković toliko privržen komunističkoj Kini
Zastupnik Domovinskog mosta Stjepo Bartulica reagira je na  izjave premijera Plenkovića koji je ustvrdio da Hrvatska ima bolju gospodarsku suradnju s Kinom nego sa SAD-om.  Bartuličinu objavu prenosimo u cijelosti.
“Još nije jasno zbog čega je Plenkovic toliko privržen komunističkoj Kini. Jucer izjavljuje kako je trgovina s SAD-om prošle godine iznosila 0.6 milijardi a s Kinom milijardu.
Po tome ispada kako nam je Kina bolji partner. Je li to doista tako? Prema državnom zavodu za statistiku (svi iznosi su u milijunima eura) za 2019-u godinu uvoz iz Kine je 716, izvoz 107. Minus je 609!
Uvoz iz SAD-a je 179, a izvoz u SAD je 411. Plus 232!
Dakle, po svemu SAD nam je neusporedivo bolji partner, četiri puta više izvezemo u SAD nego Kinu.
I ova Plenkovićeva izjava pokazuje kako i u kojoj mjeri manipulira. U vrijeme kad SAD ali cijeli zapadni svijet resetira odnose s Kinom, naša vlada i dalje vidi tu zemlju kao strateški partner. To će Kinezi i dalje dobro naplaćivati”, piše Bartulica.
Foto: Damir Senčar/Hina
Facebook Comments