Peđa ga nikada nije volio: Hoće li Rajko Ostojić biti prva žrtva novog šefa SDP-a

Peđa ga nikada nije volio: Hoće li Rajko Ostojić biti prva žrtva novog šefa SDP-a

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je intervju za Dnevnik N1 u kojem je između ostalog rekao da će već na prvoj sjednici Predsjedništva razgovarati o slučaju Željka Sabe za kojeg je već rekao da je “teret stranci”.

SDP-u ne treba isključivanje, nego privlačenje novih ljudi, na tome ću raditi u svom mandatu, istaknuo je Peđa Grbin na početku razgovora za Dnevnik N1. Smatra da se nesuglasice u stranci mogu riješiti:

“Prvi put sam se sa sukobima susreo 1999. i nakon više od 20 godina toga u stranci, dosta mi je. Glavni način kako to riješiti je razgovor i dijalog. Toga u SDP-u fali, a ja imam strpljenja i namjeravam razgovarati sa svima s kojim bude potrebno.”

Dodaje da planira i neke kadrovske promjene: “Što se tiče Kluba zastupnika, normalno da je predsjednik stranke bude na čelu Kluba dok je u opoziciji. Što se tiče ostalih dužnosti u Klubu, nekih promjena će biti, ali prvo ću ih priopćiti kolegicama i kolegama. Dosta je toga da se stvari saznaju iz medija, to moramo promijeniti u SDP-u.” Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li smijeniti  potpredsjednika sabora Rajka  Ostojića koji je izabran iz kvote SDP-a.  Podsjetimo, Grbin nije bio zadovoljan kada je  Ostojić bio izabran za  potpredsjednika.

Foto: Rajko Ostojić/Hina

Facebook Comments