Puhovski odgovorio Milanoviću: Ozbiljno sumnja u predsjednikovo mentalno zdravlje

Puhovski odgovorio Milanoviću: Ozbiljno sumnja u predsjednikovo mentalno zdravlje

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je nastavio s prozivkama pojedinih javnih osoba. “… osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni…”, napisao je jutros Milanović na Facebooku.

Žarko Puhovski gostovao je u emisiji N1 studio uživo i komentirao predsjednikove napade.

“Mislim da nema atmosfere za odgovor. To je očito pisano u takvom stanju panike da nikakva razumna rasprava nije moguća. Ja ne mogu odgovarati za paniku. Ako nije panika, onda još gore, neka vrst paranoidnog poremećaja. Raspravljati s njim o polučinjenicama i poluizmišljotinama ne mogu, nema smisla”, kaže Puhovski za N1.

Ja ne mogu biti političar, jer se nikad u životu ni za što nisam kandidirao, o tome da u Krivičnom zakonu SFRJ nije postojao svjedok optužbe… To naprosto nema smisla. Čovjek je na veselje feministica postao vrsta pčelice Maje, ide s cvijeta na cvijet. On svoje priča, ne mogu to komentirati nikako drugačije nego da on smatra da mene treba eliminirati. Hoće li mu uspjeti, vidjet ćemo, rekao je Puhovski.

Istaknuo je da je Milanovića naživciralo što ga je usporedio s Vladimirom Bakarićem.

“Usporedio sam ga jučer s Vladimirom Bakarićem, jer sam rekao da je samo jedan čovjek u Hrvatskoj mogao biti najpametniji i najmoćniji, i da to sad nije moguće. Sve su to nevažni povodi. Važno je da se pokaže u javnosti koji je razlog ove panike kojoj se predsjednik nalazi u kojoj svaki dan nekoga ovaj ili onaj način napada. On to smatra svojim pravom koje je određeno time što on kao predsjednik države ima raznorazne kanale komuniciranja”, rekao je Puhovski.

“On se ponaša kao netko tko je uspaničen jer su ga djelimično zahvatile mjere odnosno izvidi u aferi Janaf. Što su one mogle otkriti o njemu ja ne znam, a pretpostavljam da ni javnost ne zna, ali oni koji djeluju u panici su opasni, jer su iracionalni. Srećom, predsjednik nema puno ovlasti, ali on tu svoju paniku prenosi na lošu javnu atmosferu i to nije dobro”, rekao je Puhovski.

Činjenica da predsjednik u posljednje vrijeme javno proziva istaknute osobe u javnom životu pokazuje iracionalno postupanje, rekao je Puhovski. “Čak i kad je u pravu, predsjednik Milanović  to čini na takav način da gubi pravo da bude u pravu ovakvim načinom komunikacije”, rekao je Puhovski.

“Sve su to nevažni povodi, važno je da se vidi koji su razlozi panike u kojoj se predsjednik posljednjih dana nalazi”, zaključuje Puhovski.