Milanović razočarao i Juricu Pavičića: Iritiraju ga feministkinje, kritizira partizane, a ima razumijevanja za Miju Jelića

Milanović razočarao i Juricu Pavičića: Iritiraju ga feministkinje, kritizira partizane, a ima razumijevanja za Miju Jelića

Pisac i kolumnist Jurica Pavičić najavio je svoje sutrašnje predstavljanje svog novog romana “Prometejev sin”, a tim je povodom govorio i o aktualnim događajima u Hrvatskoj.

Pavičić ne sumnja da će uz obnovu Zagreba ići i zloporaba, jer se to događa “čim krene veliki javni novac koji se dijeli”. Potom se dotaknuo i toga što je Dragan Kovačević, bivši direktor Janafa sada u istražnom zatvoru, također prikupio određeni broj nekretnina.

“Ako imamo potpune informacije, do njega je istraga došla slučajno, prateći potpuno druge ljude, što pokazuje da nikome nije zazvonio na alarm on, nego je naprosto pao kao sporedna žrtva druge istrage, sad se pokazuje potpuno manje”, konstatirao je.

Dotaknuo i toga što je u Kovačevićev “klub” zalazio i Zoran Milanović, koji se prvo sporio s premijerom Andrejem Plenkovićem, propitujući rad DORH-a i USKOK-a, da bi uskoro krenuo u niz sukoba.

“To što se predsjednik države pretvara u Facebook svađalicu i zabadalo stvar je ukusa i stila, a o ukusima se može raspravljati”, rekao je Pavičić i nastavio:

“Međutim, problem je kad on ima permanentnu iritaciju prema feministkinjama, prema pravobraniteljicama za ravnopravnost spolova prema lijevoj opoziciji, prema partizanima kad ih kritizira u Omišu povodom zločina SS divizije ‘Prinz Eugen’, a s druge strane ima razumijevanje za haške optuženike, odlikuje Miju Jelića.”

“On je i ranije imao tendenciju lijevog tuđmanista”, podsjetio je Pavičić, “ali ovdje više ne možemo govoriti niti o lijevom tuđmanistu.”

Facebook Comments