Bandić “kupuje” kultnu Jabuku

Bandić “kupuje” kultnu Jabuku

Zagrebačke gradske vlasti u srpnju su ponudile 30.000 kuna za otkup udjela udruge Glazbeno scenski klub (GSK) Jabuka u likvidaciji, suvlasnika kultnog zagrebačkog kluba, no tek nakon uplate će uslijediti dioba kupovnine, podmirenje troškova i zaključenje stečaja GSK-a Jabuka

Kako se navodi u izvješću stečajnog upravitelja, početna cijena za otkup 1/11 poslovnog udjela udruge u klubu Jabuka na javnom pozivu iznosila je 13.112 kuna. Ističe se da je jedini ponuditelj bio ‘Republika Hrvatska, Grad Zagreb, Gradonačelnik’ čija je ponuda bila prihvaćena te je bio pozvan da nakon toga uplati kupovninu u cijelosti u roku osam dana, pišu 24sata.

No, prema zadnjem izvješću stečajnog upravitelja, to još u rujnu nije bilo učinjeno. ‘Nema prijedloga za diobu sredstava do uplate kupovnine’, navodi se u izvješću stečajnog upravitelja. Trgovački sud u Osijeku otvorio je stečajni postupak nad stečajnom masom iza udruge Glazbeno scenski klub (GSK) Jabuka u likvidaciji u ožujku prošle godine nakon čega je bilo zakazano ročište na ispitivanje tražbine vjerovnika.

Sudskom odlukom bilo je određeno i da se rješenje  o tom stečaju upiše u sudski registar na poslovnim udjelima u društvu Glazbeni klub Jabuka koji upravlja tim klubom.

Foto: Daniel Kasap/Hina