Penava otkrio: Čovjek kod kojeg je Kovačević skrivao 4,5 milijuna kuna je kum utjecajnog HDZ-ovca Marija Kapulice

Penava otkrio: Čovjek kod kojeg je Kovačević skrivao 4,5 milijuna kuna je kum utjecajnog HDZ-ovca Marija Kapulice

Vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava bio je gost N1 Studija uživo.

Osvrnuo se na jučerašnje izjave premijera Andreja Plenkovića na konferenciji za novinare. 

“Kad promatrate i slušate premijera, naprosto se zapitate čime se čovjek bavi i što radi u životu. On za ništa što mu ne ide u prilog nema odgovor. U slučajevima poput ovoga vidi krivca u drugima, a ne u samome sebi”, kazao je Penava.

Zaželio je što brži oporavak ranjenom policajcu u napadu na Markovu trgu te izrazio žaljenje za izgubljenim životom.

Penava kaže da Plenković “ne može upirati prstom u sve i svakoga, a ne u sebe i svoje”.

“Možda bi dovoljno bilo reći, ja ću ga vratiti u 2018. u prosinac kad je tijekom sjednice Gradskog vijeća Vukovara Srđan Milaković rekao da je Oluja etničko čišćenje. Mi iz vukovarskog gradskog odbora smo tražili zabranu djelovanja takve stranke koja djeluje na taj način. On se uredno tada svrstao na njihovu stranu. On je građanima poručio da je to sve demokracija. Gospodin bi sada zabranjivao medijske kuće, govorio oporbenim političarima što da govore”, dodaje.

Kaže kako je “Plenković protiv njega digao harangu prije dvije godine, umjesto da je dao potporu ljudima koji su takve strahote prošli”.

Govorio je kratko i o aferi Janaf.

“Direktora Janafa je kroz dva mandata imenovao Andrej Plenković. Gospodin Kovačević je čovjek Andreja Plenkovića. Mene jedino u toj priči nije jasno, a mislim da priča vuče prema predsjedniku države, nije mi jasno da je priča izašla van. Rekao bih da je tema i meta bio predsjednik države. Ispalo je kako je ispalo”, kazao je Penava koji tvrdi da je  osoba kod koje je Kovačević čuvao  novac kum  utjecajnog HDZ-ovca Maria Kapulice koji je čovjek od Plenkovićevog povjerenja.

Riječ je o poduzetniku Goranu Puklinu, suprugu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin, kako doznaje Jutarnji list.

Savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica koji je ujedno i predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman, prije desetak dana je je za portal Dnevno.hr doista potvrdio da je u kumskom  odnosu s Goranom Puklinom.

Rekao je kako je o spomenutom slučaju čitao u medijima te da je tako saznao da je u Puklinovom stanu sakriven Kovačevićev novac, ali dalje nije ništa htio komentirati.

U stanu je, podsjećamo, pronađeno 2,593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka.

Novac je pronađen tijekom pretresa, a Puklin je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pranje novca.