Javio se i glavni urednik Hrvatskog tjednika: Plenkovićeva izjava je prijeteća i svojstvena jugokomunističkome duhu

Javio se i glavni urednik Hrvatskog tjednika: Plenkovićeva izjava je prijeteća i svojstvena jugokomunističkome duhu

Glavni urednik Hrvatskog tjednika  Ivica Marijačić reagirao je na izjave  predsjednika Vlade  Andreja Plenkovića koji ga je optužio da potiče ekstremizam. Objavu Ivice Marijačića prenosimo u cijelosti.

“Pakao, to su drugi. U tih par riječi mogla bi se sažeti reakcija predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na pucnjavu na Markovome trgu koja se dogodila u ponedjeljak ujutro kada je 22-godišnjak iz okoline Kutine ispalio više hitaca prema zgradama Vlade i Sabora i pritom ranio jednoga policajca.
Poštovani čitatelji, predsjednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković danas je u Bruxellesu optužio i Hrvatski tjednik za govor mrženje te nas je označio kao mogućega inspiratora 22-godišnjega mladića za napad oružjem na Markovome trgu prošloga ponedjeljka, uz dodatak da će se ispitati kako to djelujemo u tom smislu. Osim nas, Plenković je detektirao kao državne neprijatelje Bujicu, Domovinski pokret, desnicu, predsjednika Milanovića…
Plenkovićeva reakcija je potpuno iracionalna i panična. Potpuno je izgubio kompas i interpretira stvarnost inverzivno, odnosno suprotnom svakome silogizmu. Odbija pomisao da je upravo on sa svojim izdajničkim potezima inspirirao mladića na onakav očajnički čin.
U svojoj iracionalnosti, Plenković, doduše, može povući i neke diktatorske poteze, premda je i ova izjava prijeteća i svojstvena staljinističkome i jugokomunističkome duhu razmišljanja i vladanja. Nikada nitko u slobodnoj Hrvatskoj nije ovako brutalno prijetio medijima.
Hrvatski tjednik, ide, međutim, dalje. Hrvatski tjednik nikada nije bio sluga ni jedne političke stranke, ni jednoga vlastodršca, a pogotovo ne na usluzi onima poput Plenkovića za koje smatramo da su izdali i iznevjerili sve ideale hrvatskoga naroda.
Nije Hrvatski tjednik ukrao referendumske potpise, ne štitimo mi četničke spomenike po Hrvatskoj, nismo rušili braniteljska spomen-obilježja, ne rehabilitiramo mi četništvo niti financijski pomažemo ogorčene neprijatelje hrvatske države, ne štitimo mi simbole agresora i nismo mi stvorili hrvatsko-srpsku koaliciju.
Neka Plenković uživa u plodovima svoje politike dok mu je dano. Što se bude dalje odgađao njegov pad, viša je grana na kojoj će ga hrvatski narod, u simboličkome smislu, objesiti.
Poštovani prijatelji i čitatelji Hrvatskoga tjednika, nije ovo prva prijetnja i nimalo ugodna situacija za nas, ali vjerujemo uz vašu pomoć da ćemo i nju prevladati i nastaviti s izlaskom Hrvatskoga tjednika na zadovoljstvo cijele domoljubne Hrvatske te da ćemo još čvršće zasjesti na vrhu najprodavanijih tiskanih medija u Hrvatskoj”, ističe Marijačić.