Domovinski pokret oštro reagirao na izjave Banožića i Medveda: Sada sve znaju, a o korupciji u Kovačevićevom klubu ne znaju ništa

Domovinski pokret oštro reagirao na izjave Banožića i Medveda: Sada sve znaju, a o korupciji u Kovačevićevom klubu ne znaju ništa
Domovinski pokret je oštro reagirao na izjave ministra obrane Maria Banožića i ministra branitelja Tomislava Medveda. Reakciju Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti.
“Izjava ministra obrane Banožića u Vukovaru, gdje je iza njega vječni plamen, s desna Memorijalno groblje, a s lijeva bijeli križevi koji simboliziraju nestale hrvatske branitelje i borce za hrvatsku slobodu, zastrašujuća je. Njegovo papagajsko ponavljanje riječi Velikog vođe nevjerojatno podsjeća na vremena i totalitarni režim protiv kojeg su se upravo ti ljudi borili i položili svoje živote.
Banožić, ministar obrane bez odsluženog vojnog roka, drznuo se prejudicirati zaključak istražnih organa i staviti se u funkciju i istrage i suda pa je ustvrdio kako, prema dosadašnjim rezultatima istrage, u napadu Danijela Bezuka ima elemenata organiziranog djela. Mi smo rijetka zemlja u kojoj ministar obrane sve zna o postupcima institucija unutarnjih poslova, a uz to prejudicira i donosi zaključak. U trenutku kada Hrvatskoj zbog koronavirusa prijeti novo ograničavanje ljudskih prava i sloboda i kada Sabor ne zasjeda dva tjedna, ministar obrane provodi svojevrsni puzajući totalitarizam, pa čak i fašizam.
Svoj obol skandaloznim izjavama Plenkovićevih trbuhozboraca dao je i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomislav Medved. Rekao je kako će se istraga pozabaviti oporbenim političarima koji ”sudjeluju u huškanju i stvaranju ozračja gdje je nedopustiv govor mržnje”. I za njega vrijedi isto što i za Banožića jer i ministar branitelja provodi svojevrsni puzajući totalitarizam, pa čak i fašizam.
Što je sljedeće? Da vojska preuzme vlast u Republici Hrvatskoj? Uhićenje neistomišljenika?
Jedino je točno ovo: Kad je u pitanju istraga motiva za nesretni događaj na Trgu sv. Marka, u Vladi očito svi znaju sve, ali kad je u pitanju borba protiv korupcije u Klubu u Slovenskoj, kad su u pitanju vjetroelektrane, ovršeni, nestali, raseljeni, korupcija i klijentelizam, tad ne znaju ništa”, Ističe u Domovinskom pokretu.
Foto: Edvard Šušak/Hina