Svjedok demantira ravnatelja policije Milinu: Laž je da se nije vidjelo da Bezuk nosi kalašnjikov

Svjedok demantira ravnatelja policije Milinu: Laž je da se nije vidjelo da Bezuk nosi kalašnjikov

Ne bojte se, ne brinite se. Sve će biti u redu, vjerojatno su zadnje riječi koje je ljudima rekao Danijel Bezuk (22), mladić koji je u napadu na zgradu Vlade na Markovu trgu u Zagrebu prije devet dana ranio policajca Oskara Fiurija. Tih nekoliko rečenica izgovorio je muškarcu u Mletačkoj ulici, a sreo ga je slučajno. Kako nam je ispričao, pod uvjetom da mu zaštitimo identitet, sve je trajalo 30-ak sekundi, u kojima se ‘sledio’.

– Bilo je 8 sati kad sam naručio kavu u lokalnom kafiću. Bila je još vruća. Krenuo sam do zgrade u kojoj radim. Tad sam ugledao mladića kako hoda ulicom. Išao je u smjeru Markova trga – ispričao je muškarac blago zamuckujući. Nije mu bilo lako prisjetiti se toga kobnog ponedjeljka jer nikako nije očekivao da će mu radni tjedan početi s mladićem koji kraj njega šeretski prolazi noseći vatreno oružje, pišu 24sata.

– Nakratko smo izmijenili pogled, no ne pamtim kakav je imao izraz lica, je li se smijao ili bio ozbiljan. Samo mi je izgovorio to da se ne brinem i da će sve biti u redu. Nisam se fokusirao na njegovo lice jer mi je pogled skrenuo na kalašnjikov, koji je držao u jednoj ruci, i revolver, koji je nosio u drugoj. Nije ga zataknuo za pas niti je kalašnjikov imao na ramenu. On je samo tako, laganim hodom, šetao Mletačkom – opisao je te trenutke svjedok susreta. Nije mu palo na pamet gledati uokolo nego se odmah povukao iza obližnjih vrata zgrade. Ubrzo nakon toga začuo se rafal pa zatim još jedan.

– Mi smo zaklonjeni, pa se nije to baš najbolje čulo. Zapravo, najbolje sam tek na snimci vidio što se odvijalo malo dalje od mjesta susreta – ispričao je svjedok. Nakon samo nekoliko minuta sve su blokirali policajci.

Slično nam je ispričao i čovjek koji je u tim trenucima bio u kafiću Cinkuš u Mletačkoj. Kaže da je u tome malom prostoru bilo desetak ljudi koji su došli popiti kavu prije jutarnje smjene. Pozornost im je privukao Bezuk.

– Laž je da se ta puška nije vidjela. On ju je držao u ruci i povukli smo se u kafić. Jaknu je bacio nedaleko od jednog auta. Konobar je zaključao vrata i svi su se povukli u stražnji dio – prepričao je muškarac tih nekoliko minuta neizvjesnosti. Iz policije su ih pitali zašto odmah nisu zvali 192 kad su primijetili naoružanog mladića.