Milanović se požalio da je u JNA ponavljao bezvezarije s budalama i ograničenim tipovima: Evo kako je to komentirao general Miljavac

Milanović se požalio da je u JNA ponavljao bezvezarije s budalama i ograničenim tipovima: Evo kako je to komentirao general Miljavac

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović održao je u petak press konferenciju na kojoj je, u svom stilu, odgovorio na prozivke premijera Andreja Plenkovića te se tijekom govora osvrnuo i na njegovo (ne)služenje vojnog roka za vrijeme JNA. Između ostalog, predsjednik je spomenuo da je nekoliko mjeseci izgubio na “ponavljanje bezvezarija s budalama i ograničenim tipovima”.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac u razgovoru za Direktno kazao je najprije kako je predsjednik mislio na “JNA gdje se dosta stvari ponavljalo”.

“Tamo su bili desetari i vojnici koji su često bili ispod razine obrazovanja vojnika pa je valjda mislio na to”, rekao je naš sugovornik.

Na pitanje je li Milanović bio u pravu kada je izrekao ovu tvrdnju, Miljavac je odgovorio: “Bilo je svakakvih – inteligentnih, a možda je naletio na ljude koji bili ispod te intelektualne razine… Teško je komentirati što je bilo, premalo je činjenica. Vjerojatno ima negativno iskustvo o tome”.

No Miljavac je istaknuo kako se tu radi o vojsci prije naše vojske. “To je bio takav sustav…”, rekao je.

Govoreći o odnosu predsjednika i premijera, naš sugovornik kazao je kako su i predsjednik i premijer “jake individue”. Smatra da bi bilo dobro “da stvarno stanu, popričaju i da se – i jedan i drugi – ne zamaraju s tiskovnim konferencijama”.

“Teško je sada reći da to može samo tako stati, treba dosta dobre volje da se te stvari stabiliziraju”, kazao je. No istaknuo je da kada “slušate i jedne i druge – svugdje ima neke istine”. Kao primjer naveo je presicu predsjednika Milanovića u petak u kojoj je govorio o istragama i sudovima.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina