Dramatično u bolnici Dubrava: Dao ostavku doktor zadužen za kvalitetu?

Dramatično u bolnici Dubrava: Dao ostavku doktor zadužen za kvalitetu?

Pune se i bolnički kapaciteti – u posljednja 24 sata u bolnice je zaprimljeno 153 pacijenta, a 58 ih je na respiratoru. Od sutra zato kreće i mobilzacija zagrebačke Arene.
Klinika za infektivne bolesti već je puna, a tijekom vikenda nestalo je i lijeka koji se daje oboljelima od koronavirusa. Dok ne stigne, problem je riješen posudbom iz Slovenije. Zbog opterećenja na bolnički sustav – Arena se ponovno puni krevetima za korona bolesnike, javlja reporterka RTL televizije.

Kada stižu kreveti, a kada pacijenti i liječnici?

S pripremama se kreće sutra i ona bi trebala biti spreman u roku od 48 sati. Kapaciteti su tisuću kreveta, a ako bude potrebe moći će biti i više. Na jednoj razini bit će postavljena 270 kreveta a na drugoj 150 kreveta. U Areni će biti pacijenti s lakšom kliničkom slikom, a liječit će iz liječnici iz drugih bolnica i skrbiti o njima.

Arena se znači kreće puniti sutra, a što se još mijenja u bolnicama znat će se nakon večerašnjeg sastanka u ministarstvu zdravstva. Sigurno raspravljaju i o dramatičnom pismu iz KB Dubrava. Kakva je trenutna situacija u bolnicama?  

Do redakcije su stigla pisma liječnika iz KB Dubrava koji govore o jako teškom stanju, opterećenosti kadra, a ono što je posebno uznemiravajuće je da kažu da nedostaje lijekova te da pacijenti ne stižu dobivati na vrijeme obroke, odnosno da ne stižu svima pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb. Zbog svega toga neslužbeno smo doznali da je voditelj službe za osiguranje kvalitete je podnio ostavku. Do javljanja nismo dobili komentar ravnatelja bolnice.

Foto: Damir Senčar/Hina