Nacional tvrdi da zna tko je naručio ubojstvo Ive Pukanića: Evo o kome je riječ

Nacional tvrdi da zna tko je naručio ubojstvo Ive Pukanića: Evo o kome je riječ

Dvanaest godina nakon ubojstva Ive Pukanića procurila je audiosnimka telefonskog razgovora Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je sada prvi put ukazao na naručitelja atentata, navodi Nacional.

Po informacijama tog tjednika, iz kojeg tvrde da imaju audiosnimku razgovora, naručitelj je navodno – Milo Đukanović.

Snimka je navodno prvo dospjela do policije u BiH, a potom i u Hrvatsku, a osoba koja ju je snimila prijavila je Jocića zbog prijetnji.

Đukanović je 2010. godine za Provjereno progovorio o optužbama izrečenim protiv njega na suđenju za ubojstvo Pukanića i Franjića te o djelovanju duhanske mafije, prenosi Dnevnik. 

“Kada bih si za trenutak dao za pravo takav stupanj neodgovornosti da prihvatim logiku gospodina Ratka Kneževića i onih koji ga guraju, onda bih mogao reći da imam i više od indicija da je riječ o jednom patološkom lažljivcu. Riječ je o narcisoidnoj, hiper ambicioznoj osobi, a u osnovi je riječ o lakrdijašu i marginalcu koji, kao i sve osobe tog profila, nema sposobnost da spozna vlastiti realni kapacitet i onda, bez imalo srama, najavljuje da sve to radi s namjerom da preuzme vlast u Crnoj Gori”, izjavio je.

“On ne želi da se ustanovi istina o smrti Pukanića i Franjića. Njemu, vjerujem, treba jedna ozbiljna klinika”, zaključio je tada Đukanović.

Naime, Ratko Knežević na sudu u Zagrebu teško je optužio Đukanovića ustvrdivši da on stoji iza ubojstva Pukanića i Nike Franjića.

Ivo Pukanić ubijen je 23. listopada 2008. godine na parkiralištu redakcije Nacionala. Ispod njegova auta podmetnuta je bomba, a uz Pukanića život je izgubio i Niko Franjić, jedan od zaposlenika NCL Media Grupe.

Zbog ovog atentata uhićeni su i na zatvorske kazne osuđeni Slobodan Đurović, Robert Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić, Luka Matanić i Amir Mafalani. Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, oslobođen je optužbi da je organizirao ubojstvo.

Foto: Hina