VIDEO: Bartulica se sastao s Jandrokovićem: Kada će Sabor raspravljati o kriminalu u projektu vjetroelektrane Krš-Pađene

VIDEO: Bartulica se sastao s Jandrokovićem: Kada će Sabor raspravljati o kriminalu u projektu vjetroelektrane Krš-Pađene

Danas je u Hrvatskom saboru potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica sudjelovao na proširenoj sjednici Predsjedništva Sabora o radu Sabora u epidemiološkim uvjetima.

Bartulica je raspravu na proširenoj sjednici Predsjedništva Sabora ocijenio konstruktivnom i u duhu dobre suradnje te je najavio kako će u buduće dvorane u blizini glavne sabornice biti osposobljene kako bi se zastupnici koji u njima sjede mogli javiti za repliku ili za riječ, a potom će pojedinačno ulaziti u glavnu sabornicu i govoriti za mikrofonom.

“Načelo ravnopravnosti je jako važno. Važno je poštivati epidemiološke mjere, međutim svjesni smo da ovo nije najelegantnije rješenje, a u ovim okolnostima mislim da je postignuto, evo za sada, jedno rješenje koje će nadam se funkcionirati. Što se tiče vremenskih limita za pojedine rasprave dakle i dalje će biti deset minuta u ime Klubova i pet minuta za pojedinačne rasprave”, poručio je Bartulica.

Novinari su upitali Bartulicu je li u novi dnevni red uvrštena interpelacija Domovinskog pokreta o slučaju vjetroelektrane Krš-Pađene, na što je odgovorio kako interpelacija treba proći određenu proceduru.

“Ono što smo najavljivali da treba svakako doći na dnevni red – Izvješća o radu sudova i o državnom odvjetništvu, sada je to uvršteno, tako da što prije-to bolje da to dođe na dnevni red “, mišljenja je zastupnik Domovinskog pokreta.

Novinare je zanimalo je li se postavilo pitanje izmještanja Sabora na adekvatniju lokaciju kako bi svi zastupnici bili na istoj lokaciji. Bartulica je odgovorio kako je to bila jedna od opcija, međutim ispostavilo se kako je to, ne samo zahtjevna nego i najskuplja opcija, što nije najbolja poruka za javnost.

Novinarka je upitala Bartulicu očekuje li novi način rada već od aktualnog podneva u srijedu.

“Da, to će sada biti pravilo do početka. Svjesni smo da će se javiti jako puno zastupnika za to aktualno prijepodne i kasnije to popodne je Izvješće o europskom vijeću. Dakle, sigurno će biti zahtjevnije nego možda za druge točke dnevnog reda”, poručio je Bartulica te dodao kako će započeti s radom u utorak 03. studenog držeći se novih pravila.

Foto: Edvard Šušak/Hina