MONSTRUOZNO: Evo tko je sve lajkao Khabibovu prijetnju francuskom predsjedniku Macronu

MONSTRUOZNO: Evo tko je sve lajkao Khabibovu prijetnju francuskom predsjedniku Macronu

Khabib Nurmagomedov poslao je izravnu prijetnju predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu koji je ranije izjavio da se “islam nalazi u krizi”.

Sve je počelo stravičnim ubojstvom gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nakon toga su ubijene tri osobe u Nici, ali nije poznato je li i taj čin povezan s ubojstvom profesora Patyja.

“Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti”, rekao je Macron čije su riječi razljutile neporaženog dagestanskog borca koji je na svom Instagramu objavio fotografiju francuskog predsjednika na kojoj se vidi otisak stopala. Sada već bivši dagestanski borac je uz fotografiju ostavio i poruku.

“Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti”, napisao je Khabib.

Tu Khabibovu objavu lajkao je Presnel Kimpembe, branič PSG-a i osvajač naslova svjetskog prvaka s francuskom reprezentacijom, a taj njegov potez naišao je na oštru osudu u Francuskoj.

“Bavim se sportom, a ne politikom. Ja ne govorim ruski. Najoštrije osuđujem terorizam, sve oblike nasilja bez rezerve i sve smrdljive pokušaje manipulacije”, poručio je Kimpembe.

Khabibovu prijetnju Macronu lajkom su podržali i bivši francuski reprezentativci Benzema, Sakho, Bakayoko, Faty, bosanskohercegovački reprezentativac Pjanić, njemački boksač bosanskohercegovačkog podrijetla Felix Sturm (rođen kao Adnan Ćatić) Alžirac Atal…

Na slici: Miralem Pjanić

Foto: Hina