Austrijska policija zna identitet jednog terorista: Pije napada objavio sliku na Instagramu?

Austrijska policija zna identitet jednog terorista: Pije napada objavio sliku na Instagramu?

Prije nego što je došlo do terorističkog napada u Beču u kojemu je ubijeno troje ljudi, na Instagramu se pojavila slika džihadista s vrlo sličnim oružjem kakvo je imao i bečki terorist.

Austrijska policija još uvijek provjerava identitet ubijenog terorista, a Bild javlja kako istražitelji sumnjaju da se radi o osobi čija je slika objavljena na Instagramu. Prema pisanju Bilda, on je jučer dvojici prijatelja poslao snimke napada na Charlie Hebdo iz 2015. godine, kada je ubijeno 12 ljudi, piše Index.

Također, stavio je na Instagram nekoliko slika na kojima se zaklinje na vjernost vođi terorističke milicije Islamske države, na nekima pozira s puškom i mačetom, a ima i slika s hrpom municije. Na slikama se vidi i da je napisao arapsku riječ Baqiyah koja je dio fraze – “Islamska država ostaje i širi se”.

Gradonačelnik Beča kazao je kako je terorist imao pušku, pištolj i mačetu. Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer kazao je da je napadač koji je upucan bio radikaliziran te da je bio simpatizer ISIS-a. Napadač je nosio i nešto što je izgledalo kao pojas s eksplozivom, ali pokazalo se da se radi o lažnom eksplozivnom pojasu.

Foto: Bild.de