Trump odlično stoji i ima dobre izgleda za pobjedu: Ankete i američki mediji potpuno pogrešno predvidjeli rezultate

Trump odlično stoji i ima dobre izgleda za pobjedu: Ankete i američki mediji potpuno pogrešno predvidjeli rezultate

Tko će biti 46. američki predsjednik? Usred smo izborne večeri u kojem Amerika, ali i cijeli svijet prate hoće li Donald Trump osvojiti i drugi mandat ili će ga iz Bijele kuće izbaciti demokratski kandidat Joe Biden.
U SAD-u se birališta otvaraju i zatvaraju u šest vremenskih zona, a posljednja će to učiniti Aljaska, u sedam ujutro u srijedu po srednjoeuropskom vremenu. Večernji list će vam kroz cijelu noć donositi najnovije procjene i rezultate po svim saveznim državama, piše Večernji list.

Cijelu večer se čekao veći uzorak glasova iz Virginije gdje je ispočetka vodio Trump i time dodatno zadavao brige demokratima. No, sada kada je prebrojano oko 75 posto glasova, pokazalo se da tamo Biden uvjerljivo vodi, što i je bilo očekivano. Obzirom da Trump dosta dobro stoji u Michiganu, Sjevernoj Karolini i Pennsylvaniji, nikako si ne smiju dopustiti gubitak “sigurnih” država poput Virginije.

Kako se približava ponoć na američkoj istočnoj obali predsjednička utrka je i dalje vrlo neizvjesna. Evo kakvo je stanje po saveznim državama dosad: Biden je projiciran da pobjeđuje u 14 država, a to su: Vermont, Delaware, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Connecticut, Colorado, New Mexico, New Hampshire, Illinois, Kalifornija, Oregon, Washington i Washington DC.  Trump je zasad osvojio 17 država: Indiana, Kentucky, Oklahoma, Tennessee, West Virginia, Arkansas, Južna Dakota, Sjeverna Dakota, Alabama, Južna Karolina, Louisiana, Nebraska i Nebraskin 3. okrug, Utah, Missouri, Kansas, Wyoming, i Mississippi.

Bez obzira kakvi će rezultati biti u konačnici, već sada se može reći da su najveći gubitnici ovih izbora američki mediji koji su najavljivali sigurnu  pobjedu Joea Bidena.  Veliki gubitnici su i agencije  za istraživanje javnog mnijenja  jer se pokazalo da su predizborne ankete bile potpuno  pogrešne.