Karolina Vidović Krišto: Plenković štiti SDP-ovski, HDZ-ovski i HNS-ovski lopovluk u iznosu od 2 milijarde i 200 milijuna kuna

Karolina Vidović Krišto: Plenković štiti SDP-ovski, HDZ-ovski i HNS-ovski lopovluk u iznosu od 2 milijarde i 200 milijuna kuna
Domovinski pokret je reagirao na odluku Plenkovićeve Vlade da ne dopusti interpelaciju u Saboru.
“Današnja odluka Vlade o odbijanju interpelacije o njihovu radu u svezi vjetroelektrane Krš-Pađene, te obrazloženje te odluke, dokaz su da je hrvatska Vlada, i to ova Vlada, Andreja Plenkovića, sudjelovala u korupciji navedenog projekta, a ovim činom pokušava sakriti tu korupciju”,  izjavila je  Karolina Vidović Krišto u ime Domovinskog porketa.
“Jučer je Plenković u završnom govoru o izvješću Vlade sam rekao da nije njegova Vlada na staru godinu 2013. potpisivala povlaštenu višu cijenu, dan prije stupanja na snagu niže cijene.
Znači, Plenković je svjestan i potvrđuje da je taj ugovor štetan za Hrvatsku i onaj tko ga je potpisao počinio je kazneno djelo. Međutim, Plenkovićeva Vlada nastavlja sudjelovati u toj korupciji, te 2018. produljuje te iste ugovore, bez da prilagodi cijene novim zakonskim uvjetima.
A što se, pak, kredita HBOR-a tiče, tu izravno snosi odgovornost ministar Marić, a za pretpostaviti je da je, s obzirom na visinu iznosa od 600 milijuna kuna, da je i sam Plenković sudjelovao u odobravanju tog iznosa.
Mi nadalje inzistiramo na raspravi o ovom pitanju u Saboru, a ukoliko ne uspijemo u hrvatskom Saboru ishoditi raspravu, obratit ćemo se i europskoj komisiji zbog zaštite korupcije na ovako evidentan i brutalan način. Dok Vlada provodi skandalozni ovršni zakon, dok ljudi masovno ostaju bez posla, Plenković štiti SDP-ovski, HDZ-ovski i HNS-ovski lopovluk u iznosu od 2 milijarde i 200 milijuna kuna.
Borba za vladavinu prava je borba za europsku, civiliziranu i bogatu Hrvatsku. Ona nema alternativu”, ističu u Domovinskom pokretu.
Foto: Edvard Šušak/Hina