Miro Bulj tvrdi: Ćorić potpisao štetne ugovore, a zatim Pupovac lobirao kod lokalnih Srba

Miro Bulj tvrdi: Ćorić potpisao štetne ugovore, a zatim Pupovac lobirao kod lokalnih Srba

Saborski zastupnici raspravili su u četvrtak izmjene i dopune Zakona o izvršavanju Državnog proračuna za 2020. predložene radi osiguranja sredstava za saniranje posljedica epidemije korona virusa i za pomoć gospodarstvu te održivost financiranja i podmirivanja obveza.

U raspravi je Miro Bulj (Most) istaknuo kako bi svrha rebalansa trebala biti čovjek i njegov ostanak u Hrvatskoj i kako bi se trebalo zapitati jesmo li u tome uspjeli. U tom smislu pozvao je na pomoć Cetinskoj krajini, koja je kako je rekao veća od Međimurske županije i ima više stanovnika od Ličko-senjske županije, upozorivši na problem depopulacije. Također je upozorio kako se unatoč poticajima smanjuje poljoprivredna proizvodnja, javlja Direktno.

Ustvrdio je kako je Državni proračun ostao bez 100 milijuna kuna, jer je Hrvatskom telekomu oprošteno 50 posto naknade za frekvenciju napominjući kako je DT u Njemačkoj za koncesiju za 5G mrežu platio više od 2,1 milijardi eura. Također je ustvrdio kako je tadašnji ministar energetike  Tomislav Ćorić potpisao štetne ugovore za projekt vjetroelektrana Krš-Pađene, a da ga je izlobirao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac kod srpskog manjinskog stanovništva koje tamo živi da ga prihvati.

Bulj je upozorio i na problem prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima koji je, kako je rekao, Mađarska zabranila. Zauzeo se za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu, jer se, kako je rekao, hrvatska vlast dodvorava i izbjegava to učiniti i Hrvatska godišnje izgubi dvije do tri milijarde kuna zbog izlova ribe, stranih ribarica, prvenstveno talijanskih.

Foto: Edvard Šušak/Hina