Vječni Vojko Obersnel ipak odlazi: Predstavio je i svog “nasljednika”

Vječni Vojko Obersnel ipak odlazi: Predstavio je i svog “nasljednika”

Vojko Obersnel objavio je da završava zadnji mandat gradonačelnika Rijeke. Riječki SDP na predstojećim lokalnim izborima kao kandidata za gradonačelnika imat će njegova dosadašnjeg zamjenika, Marka Filipovića. Kandidatkinja za zamjenicu bit će Sandra Krpan.

“Ovo je moj zadnji mandat. Vi koji me pratite znate da ne mijenjam lako svoje odluke. Prema tome, ono što sam rekao to sam i napravio.

Procijenio sam da je 21 godina na mjestu gradonačelnika, a prije toga još tri godine u Poglavarstvu Grada Rijeke kao pročelnik zadužen za zdravstvo i socijalnu skrb sasma dovoljno. Vrijeme je za određene promjene, javlja Novi list.

Naravno, uz godine na funkciji tu su i biološke godine. Dakle, ja punim 64 godine i normalno je da dođe do određene smjene generacije. Drago mi je da je ta smjena generacija krenula upravo u onom pravcu kojeg danas predstavljamo.

Nema nikakve sumnje da će Marko Filipović i Sandra Krpan zajedno s riječkim SDP-om braniti one osnovne postulate socijaldemokratske politike, ali i ono što smo zagovarali i postigli u Rijeci kroz ovo razdoblje.

Naravno, svjestan sam da to neće biti lako. Mnogima su već narasle zazubice uz konstataciju da se ja nemam namjeru kandidirati za gradonačelnika Rijeke. Međutim, uvjeren sam da će građanke i građani Rijeke dati povjerenje Marku i Sandri, jednako kao što su ga davali i meni”, poručio je u petak u Rijeci Vojko Obersnel.

Foto: Damir Senčar/Hina