Heroj Vukovara Stipo Mlinarić Ćipe poručuje HDZ-ovim braniteljima: Okomili ste se na Penavu, a šutite kad Pupovac napada Tuđmana

Heroj Vukovara Stipo Mlinarić Ćipe poručuje HDZ-ovim braniteljima: Okomili ste se na Penavu, a šutite kad Pupovac napada Tuđmana
Saborski  zastupnici Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe i  Milano Vrkljan,  koji su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu,  poslali su priopćenje u kojemu nastavljaju polemiku koja se  ovih dana odvija između  Domovinskog pokreta  i HDZ-a, Zamjeraju braniteljima HDZ-a što napadaju Penavu, a nisu reagirali na izjave Milorada Pupovca koji, ističu,  za  početak rata optužuje Tuđmana.   Priopćenje prenosimo u cijelosti.
“Danas druga osoba, odnosno prva osoba trenutne vlasti u Hrvatskoj, Pupovac zagrmio je da su vodstva nacionalnih pokreta devedesetih (Franjo Tuđman i Slobodan Milošević) odgovorni za rat devedesetih. Kadrovi koje Pupovac postavlja po javnim poduzećima, agencijama i lokalnim samoupravama s Plenkovićem kažu Oluja je bila etničko čišćenje, genocid na Srbima.
Isti taj Pupovac grmio je devedesetih da ustaše progone, ubijaju srpsku nejač, ustaški vikari pokrštavaju srpsku nejač itd itd.

Je li Zajednica branitelja HDZ-e reagirala na ove poruke, danas svog vladara, druga odnosno prva osoba trenutne vlasti u Hrvatskoj. Mi branitelji iz Domovinskog pokreta postavljamo vam pitanje, na kojoj ste strani danas? Znamo na kojoj ste strani bili u ratu za slobodu i nezavisnost Hrvata devedesetih ili kako kaže vas današnji predsjednik u vrijeme nekih sukoba na ovim prostorima.

Danas ste na strani onih koji prozivaju utemeljitelja vaše zajednice i prvog predsjednika slobodne Hrvatske, Franju Tuđmana, da je odgovoran za rat devedesetih, da je počinio etničko čišćenje, genocid nad Srbima. Jeste li na strani onih koji optužuju nas koji na sve ovo ukazujemo. Optužujete vodstvo i istaknute članove Domovinskog pokreta da su inspiratori (još fali organizatori) nesretnika koji je oružjem napao sjedište političke moći? Dragi suborci danas ste sljedbenici politike koja nema svjetonazor, nema ideologije, ostao je samo interes”, ističu saborski zastupnici Domovinskog pokreta.

Foto: Admir Buljubašić/Hina