Milanović ponovno u sukobu s Vladom: Plenković yutelovski obmanjuje javnosti

Milanović ponovno u sukobu s Vladom: Plenković yutelovski obmanjuje javnosti

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske poslali su priopćenje medijima u kojem navode kako Vlada obmanjuje javnost.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ured Predsjednika Republike Hrvatske može samo ponoviti lako provjerljivu činjenicu: predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nikakav prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tvrditi drugačije, kao što to putem Twittera čine iz Vlade, već viđeni je primjer yutelovskog obmanjivanja javnosti. A taman smo mislili kako s Trumpom u povijest odlazi i praksa tviteraškog fabriciranja alternativnih činjenica. Zato neka Vlada objavi, ako postoji, taj dopis predsjednika Vlade Plenkovića upućen predsjedniku Republike Milanoviću, naše dopuštenje ima. Ured Predsjednika dobro je, još u petak, provjerio pristiglu poštu, dobili smo raznih pisama, ali dopis predsjednika Vlade nije bio među njima. Uredu predsjednika Vlade bilo bi korisno da bolje provjeri što piše u zakonu, tko i kako dogovara sazivanje sjednice VNS-a.

Budući da poštivanje zakona Vladi nije jača strana, u što smo se uvjerili, podsjetit ćemo ih još jednom: prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice VNS-a zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za VNS obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Podsjetimo, jučer su se iz ureda predsjednika Republike priopćenjem javili kako predsjednik Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Nedugo po ovoj objavi, na Twitteru se oglasio glasnogovornik Vlade Marko Milić:

“U uredu predsjednika RH trebali bi bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Zvonimira Frke-Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen uredu predsjednika u 19.10 sati”, napisao je u jednom tvitu.

Foto: Damir Senčar/Hina