Karolina Vidović Krišto pita Plenkovića: Objasnite mi kako je šef Ustavnog suda Šeparović postao milijunaš

Karolina Vidović Krišto pita Plenkovića: Objasnite mi kako je šef Ustavnog suda  Šeparović postao milijunaš

Karolina Vidović Krišto  obavijestila je svoje prijatelje na društvenim mjerama da je  postavila zastupničko pitanje  premijeru Andreju Plenkoviću o prihodima  predsjednika  Ustavnog suda  Miroslava Šeparovića i njegove  supruge.

“Naše pravosuđe je glavni uzročnik hrvatskih problema, a pod tim podrazumijevamo nevjerodostojnost tog pravosuđa i ljudi koji ga predstavljaju. Vjerodostojnost se postiže potpunom transparentnošću, zbog čega je neminovno razriješiti sve kontroverze, u ovom slučaju, predsjednika Ustavnog suda. On ne bode u oči samo svojim životopisom – ono što je posebno neshvatljivo je bogatstvo g. Šeparovića.
S tim u svezi šaljem ovo zastupničko pitanje kako bi se jasno i činjenično utvrdilo je li g. Šeparović zbog svog bogatstva ucjenjiv, te je li u pravosudnom smislu gledajući uopće u stanju neovisno djelovati. Ovo je pitanje prebitno da bi ostalo nerasvijetljeno”, ističe  Karolina Vidović koja je  također objavila sadržaj zastupničkog piranja koje prenosimo u cijelosti..
“Kako je vjerodostojnost hrvatskog pravosuđa vrlo niska, što pokazuju sva relevantna istraživanja, kako hrvatska tako i europska, iznimno je bitno da ključni dužnosnici pravosudnog sustava budu vjerodostojni i u javnosti prihvaćeni kao neovisni u svom djelovanju.
Neovisnost Ustavnog suda RH, pogotovo u posljednje vrijeme, u javnosti je dovedeno u pitanje.
Kako je predsjednik Ustavnog suda, g. Miroslav Šeparović, nedavno u svojoj imovinskoj kartici naveo izrazito veliko bogatstvo za hrvatske razmjere, potrebno je tu činjenicu do kraja rasvijetliti.
Stoga molim da mi dostavite iznos prihoda odvjetničkog ureda Šeparović, u kojem je Miroslav Šeparović bio većinski vlasnik (a nakon njegova izbora u Ustavni sud 2009. njegova supruga), za razdoblje od 2000. do 2019. godine, i to iznose prihoda koje je ostvario sa sljedećim tvrtkama u vlasništvu RH:
– INA (bila je u potpunom vlasništvu RH do 2003., a do 2009. u većinskom vlasništvu RH),
– Janaf,
– Plinacro,
– Hrvatske vode,
– Hrvatske šume,
– HEP,
– ACI Marine,
te iznose prihoda koje je taj odvjetnički ured u navedenom razdoblju ostvario od Vlade RH i od pojedinih ministarstava, stoji u  Zastupničkom pitanje Karoline Vidović Krišto.

Podsjetimo,   Teleskop je pisao da supružnici Šeparović, šef Ustavnog suda i poznata zagrebačka odvjetnica, u različitim valutama imaju čak 10 milijuna kuna ušteđevine. Miroslav Šeparović ima plaću 26.000 kuna neto, a njegova supruga Ljerka u odvjetničkom uredu zarađivala je 71.000 kuna mjesečno. No, više ne radi.

Gospođa Šeparović, tako, prijavila je štednju od 2,6 milijuna kuna i oko 815.000 eura. Njezin suprug uštedio je 22.500 dolara, 163.000 eura i 135.000 kuna,

Foto: Edvard Šušak/Hina