Macan hvali svog bivšeg šefa Plenkovića, a “kukom i motikom” napada Milanovića

Macan hvali svog bivšeg šefa Plenkovića, a “kukom i motikom” napada Milanovića

Komentar najnovijeg sukoba Pantovčaka i Banskih dvora za portal Direktno dao je  bivši Plenkovićev savjetnik  Krešimir Macan. Očekivano, Macan je hvalio svog bivšeg šefa, a “kukom i motikom” napadao predsjednika Milanovića.

“Premijer Plenković je očito stavio Milanovića ‘na čekanje’ i to s velikim i bitnim razlogom. Vidljivo je kako se Milanović blamira sa zadnjim reakcijama. Jasno je kako je Vlada rekla Uredu predsjednika da postoje tri termina za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost pa se može reći kako je Milanovićevo naknadno priopćenje samo izljev frustracija”, odgovorio je Macan na pitanje o najnovijem sukobu.

Macan nam kaže da se radilo o korektnom pristupu Vlade s ponuđena tri termina i da je to jedino relevantno u cijeloj priči.

Komunikacijskog stručnjaka pitali smo i kakav je odgovor premijera na prozivanja s Pantovčaka te treba li zapravo promijeniti pristup u prepirci.

“Premijerov pristup je dobar, on se bavi relevantnim temama i ne dozvoljava prostor nebitnim stvarima, ali, naravno, odgovori i na prozivke koje dolaze s Pantovčaka. Plenković se i u ovom slučaju dobro postavio. Poslao je tri termina za sazivanje sjednice, sjednica će se održati kad Ured predsjednika odgovori. Milanović je s druge strane potrošio sve svoje kredite i očito da nema više odgovor”, rekao nam je Macan i dodao da se slaže s ocjenama da je i javnosti sve manje zanimljiva ta rasprava.

Macan, ipak, kaže kako je prema posljednjim anketama jasno da svađa ipak nije značajno naštetila dvojici državnih čelnika. “Vidljivo je kako im je rejting malo pao, ali to je zapravo sitno i pitanje je iz kojih razloga se to dogodilo. Mislim da svađa nema pretjerani utjecaj na njihov rejting. Plenković sigurno neće ništa dobiti od sukoba jer se ne raspravlja ni o čemu konstruktivnom, on se bavi svojim poslom”, rekao nam je Macan u razgovoru i zaključio da će sukob dvojice čelnika završiti onda kad to Milanović završi.

Foto: Dario Grzelj/Hina