Odvjetnik Veljko Miljević dokazao: Premijer Plenković je znao da se istražuje Dragan Kovačević

Odvjetnik Veljko Miljević dokazao: Premijer Plenković je znao da se istražuje Dragan Kovačević

Poznati hrvatski odvjetnik Veljko Miljević gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2.

Miljević je bio odvjetnik ili još uvijek jest Zdravka Mamića, Tomislava Horvatinčića, Branimira Glavaša, Kreše Peteka, Davida Komšića i brojnih drugih.

Kod Stankovića je komentirao aktualnu presudu HDZ-u i bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a govorio je i o stanju u pravosuđu te o svom klijentu i bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću, javlja Index.

Tekstualni prijenos emisije mogli ste pratiti na Indexu:

O Sanaderovoj pravomoćnoj presudi: Koliko će još trajati? To ne zna ni Bog

“Ja svog branjenika branim. Neću reći da na početku karijere nisam imao moralnih dvojbi”, opisao je na početku emisije Miljević svoj posao.

Osvrnuo se na presudu Ivi Sanaderu koji je nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora.

“Od optužnice iz studenog 2011. sam to komentirao. Ako mi imamo situaciju da je prva presuda donijeta u ožujku 2014., a druga sada, one su iste. Kolegica Sloković kaže da je gore prošao ovaj put zbog veće kazne, ali sve je to isto.”

Koliko će još trajati suđenje do pravomoćne presude, pitao ga je Stanković.

“To ne zna nitko, ni Bog”, naglasio je Miljević.

Na dodatno Stankovićevo pitanje hoće li ova presuda Sanaderu opstati, Miljević je ponovio da to nitko ne zna.

O Plenkovićevom ograđivanju od Sanadera: Možda je dio ukradenog novca danas završio u HDZ-u

Premijer Andrej Plenković javno se ogradio od te presude rekavši da je ovo danas “drugi HDZ”. Jesu li on i stranka u pravu kad kažu da ih se presuda Sanaderu ne tiče?

“Nisam ih htio pohvaliti niti ih vezati za ovo, ni slučajno”, kratko je odgovorio Miljević pa dodao:

“Znamo mi tko je i što je tada bio u stranci. Možda je dio tog ukradenog novca završio u današnjici stranke.”

O Sanaderu kao političaru i prepucavanjima između Milanovića i Plenkovića

Ivu Sanadera nazvao je izvanserijskim.

“On je jedan od trojice izvanserijskih političara u Hrvatskoj. Bilo ga je lijepo vidjeti, sve do 1. srpnja 2009. (tog dana je Sanader odstupio s mjesta premijera, op.a.). Pogledajte ga danas, čovjek je uništen”, komentirao je Miljević bivšeg premijera.

Na Stankovićevo pitanje o tenzijama i prepucavanjima između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića, Miljević ih je nazvao zanimljivima.

“Meni je to lijepo i zabavno gledati i slušati, ali prema ljudima koji jedva žive nije odgovorno”, ustvrdio je Miljević koji je pred  Stankovićem dokazao da je Plenković  morao znati da Državno odvjetništvo istražuje Dragana Kovačevića. Detaljno je objasnio  kako je informacija  došla do premijera.

“Iznad PNUSKOK-a ima ravnatelj policije koji izvještava ministra unutarnjih poslova (Božinovića op.a), a ministar je član Vlade. A ministar unutarnjih poslova izvještava  svog šefa, a to je  predsjednik Vlade”, rezolutan je Miljević.

“Naravno da predsjednik Repbulike i Vlade ne smiju znati što piše u nekom  izvješću. To njih i ne zanima, ali oni moraju znati da se vodi nešto, da se vodi značajan predmet u kojemu je više osoba sumnjivo, da  su među tim osobama i neki čelni ljudi državnih poduzeća”, rekao je  Miljević.

Foto: Tomislava Pavlek/Hina