VIDEO: Karolina Vidović Krišto prisjetila se poznate izjave Franje Tuđmana pa zaključila: Plenković i Marić su mutikaše

VIDEO: Karolina Vidović Krišto prisjetila se poznate izjave Franje Tuđmana pa zaključila: Plenković i Marić su mutikaše
Karolina Vidović Krišto je  u  raspravi istaknula da  prijedlog proračuna nije transparentan te da za njega neće glasati. Raspravu zastupnice Domovinskog pokreta donosimo u cijelosti.

“Prvo ću nešto reći o formi predlaganja u parlamentarnoj demokraciji jednog od najvažnijih dokumenata, državnog proračuna, koji, pak, u potpunosti oslikava funkcionalnost, kreativnost i sposobnost hrvatske državne uprave, na čijem je čelu Hrvatska vlada.
Kao prvo, u ovako kratkom vremenu dobiti ovako opsežan dokument u PDF-u, bez mogućnosti pretraživanja, je skandalozan, i potvrđuje ono što cijela hrvatska javnost zna – da hrvatskoj eliti, u ovom slučaju Plenkoviću i Mariću, je transparentnost strana riječ koje se boje kao što se vrag boji Svete vode.
Naši kolege u Sloveniji, Njemačkoj, Rumunjskoj – informirala sam se o tome – dobivaju minimalno 4 tjedna unaprijed prijedlog proračuna, s tim da se u njemačkom Bundestagu još u proljeće raspravlja o projekcijama proračuna za slijedeću godinu, kako bi kroz grube okvire, tvorac, u ovom slučaju ministarstvo financija, odgovorio zahtjevima parlamenta.
Jer, jasno je, proračun je imovina svih hrvatskih građana, koji tu zajedničku kasu pune, i koji su ovlastili hrvatsku vladu da njihovom imovinom upravlja.
Današnjim rječnikom rekli bismo – Vlada je fond-menadžer hrvatskih poreznih obveznika.
Kad nešto želite skrivati ili kad se bojite istine, onda se to radi na prečac, a u današnjem digitalnom vremenu morate biti dobri majstori, ili što bi prvi hrvatski predsjednik rekao, velike mutikaše, da sakrijete tragove koji vas razotkrivaju u vašim nedjelima.

Namjerno nisam htjela podnositi amandmane, jer ne ćemo se igrati mačke i miša, svi znamo da u saborskoj većini ne sjede neovisni ljudi, i da je na taj način osmišljena politička arhitektura osigurala moć malobrojnim moćnicima u Hrvatskoj, a na štetu ogromne većine hrvatskih građana.
Jer, kako drugačije objasniti da Hrvatska prema vašem proračunu za 2020. godinu, sa svim svojim prirodnim bogatstvima, sa svim tim monopolističkim tvrtkama, od hrvatskih voda, šuma, HEP-a, cesta, autocesta, itd., te svim prirodnim bogatstvima koji se eksploatiraju ukupno uprihodi svega 300 milijuna eura.
Dame i gospodo, iz ovih dokumenata se ne može iščitati, ali mi se čini vjerodostojnim – od svih koncesija za vodu Hrvatska uprihodi 17 milijuna kuna. Pogledajte samo dobit Jamnice pa ćete shvatiti koliko je to apsurdno smiješna brojka.
Zato nije čudno što je ministar Marić gradio karijeru u Vladi, pa onda u Agrokoru, kojem je Jana pripadala, pa onda ponovno u Vladu, bez da je član stranke ili da je imao nekakvu političku dužnost.
Nadalje, bivši ministar državne imovine Goran Marić, je javno govorio – dame i gospodo – javno, da se u centru Zagreba pojedini stanovi i poslovni prostori u državnom vlasništvu uopće nisu naplaćivali.

I onda imate slučaj s tim otokom Smokvicom, koji je Todorić koristio kao da je hrvatski ban. Goran Marić je rekao da je to 200 milijuna kuna, no, neovisno od tomu koliko je, on 20 godina nije plaćao najamninu.
Tko je štitio Todorića? Ovdje ne treba biti analitičar za odgovoriti na ovo pitanje. Jer, u isto vrijeme kada Todorić ne plaća koncesiju, dakle, generira stalno dug, hrvatske Vlade (HDZ-SDP) daju mu hrvatsku imovinu za simboličnu jednu kunu.
I onda Vi, gospodo Plenković i Marić, imate obraza i srca prozivati napaćene Hrvate koje ubijate visokim porezima i nametima, da su ovrhe opravdane i da se dugovi moraju plaćati.

Samo za kriminalni projekt Krš-Pađene u kojem ste sudjelovali i koji štitite, hrvatski porezni obveznici će u 14 godina platiti 2 milijarde i 200 milijuna kuna, što je samo u idućoj godini 150 milijuna kuna. Sve to se ne bi moralo plaćati da ste raskinuli taj protuzakoniti ugovor. S tih 150 milijuna smo mogli bolje platiti učitelje, zdravstvene djelatnike, itd.
Nadalje, kada Croatia osiguranje prodate za 920 milijuna kuna, a Croatia u danu kad je preuzeta od Adrisa isplati sebi 640 milijuna kuna posudbe kako bi kupila hotel Imperial u Dubrovniku, onda je svakome jasno da državnu, hrvatsku, narodnu imovinu dajete u bescjenje, ali svakom razumnom čovjek je jasno da to što vi radite ne radite iz neznanja, već iz namjere.
I tu ponovno dolazimo do transparentnosti i poštivanja zakona. Vi svjesno kršite zakone u ime i za račun duboke i udbaške koja vlada Hrvatskom, ali ste u sebe sigurni jer imate pravosuđe koje je dio iste te duboke države, a rezultat svega toga su visoki porezi, siromašni građani, i ohola, bogata skupina vladajuće kaste u Hrvatskoj.
No znajte da će pravda pobijediti i da će vrijeme polaganja računa kad-tad doći.Glasovat ću s obje ruke protiv ovog proračuna”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina