Zašto su Plenkoviću trebale četiri godine: Ove će godine oko 1500 blokiranih učitelja dobiti božićnicu

Zašto su Plenkoviću trebale četiri godine: Ove će godine oko 1500 blokiranih učitelja dobiti božićnicu

“Nakon više od četiri godine Hrvatska demokratska zajednica će ovih dana ispuniti još jedno od obećanja iz predizbornog upitnika Sindikata Preporod. Uoči izbora 2016.g. HDZ se rezolutno založio za isplatu božićnice i regresa ovršenim radnicima i još dodao da će se to provesti kroz izmjene Ovršnog zakona”, stoji u priopćenju Sindikata Preporod.

“Radnicima čiji su računi blokirani, a njih je samo u osnovnim i srednjim školama proteklih godina bilo između 1000 i 1500, ove će godine napokon isplatiti božićnica. Iako se ne radi o značajnijoj svoti, novcem od božićnice ipak će se mnogima uljepšati obilježavanje predstojećih blagdana.

Brojnim priopćenjima, otvorenim pismima premijeru Plenkoviću, Preporod je godinama neuspješno ukazivao na potrebu žurne promjene Ovršnog zakona i rješavanja pitanja uskrate božićnice i regresa radnicima s blokiranim računima.

Nakon što ovih dana sporni Ovršni zakon bude napokon promijenjen i kada, uoči Božića, blokirani radnici prime zasluženu božićnicu, oni koji su godinama požurivali vlast s pravom će se pitati moraju li političari u ovoj zemlji biti tako spori, a zakonske procedure beskonačne čak i u situacijama kada je s malo novca moguće iskazati empatiju, suosjećanje i ljudskost”, ističe se u priopćenju   kojeg je potpisao predsjednik  Sindikata Preporod Željko Stipić.

Foto: Hina