Tko je uhićeni državi tajnik Stjepan Sučić: Kći ga optužila za obiteljsko nasilje

Tko je uhićeni državi tajnik Stjepan Sučić: Kći ga optužila za obiteljsko nasilje

U noći s petka na subotu, oko 00.35 sati, u kafiću u središtu Vukovara policija ja zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Navodno kako je se iz kafića čula i glazba kao i razgovor više osoba. Iz PU Vukovarsko – srijemske su istaknuli da je prilikom legitimiranja jedne muške osobe, koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir. Interventna policija obojicu je radi toga privela u prostorije PP Vukovar, pri čemu je jedna od te dvije osobe dovedena uz uporabu tjelesne snage. U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prema neslužbenim informacijama radi se o državnom tajniku Stjepanu Sučiću, koji je i čelnik Uprave za zatočene i nestale, i Krunoslavu Šeremetu koji je ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata. Iz policije nisu izvijestili jesu li njih dvojica i alkotestirani i ako jesu kakvi su bili rezultati.

Stjepana Sučića je prošle godine njegova kći Sara Sučić, optužila za obiteljsko nasilje.

Sara Sučić ispričala je kako ju je 14. kolovoza prošle godine otac zvao u obiteljsku kuću na zagrebačkom Vidikovcu jer im je navodno nestao pas kojeg su joj čuvali. Sara misli da je to bila zamka kako bi je odveo na policiju, a zatim i na prisilno liječenje jer se ne može pomiriti s činjenicom da radi kao striptizeta. U kući ju je, tvrdi, zlostavljao.

Stjepan Sučić kaže da je Sara nasrnula na bolesnu majku i da ju je on samo pokušao spriječiti,  javio je Dnevnik.

“Nisam je tukao, samo sam je zadržao do dolaska policije”, rekao je Sučić, a na pitanje otkud djevojci masnice gotovo po cijelom tijelu, kaže da su nastale jer se s njom hrvao dok policija nije došla.

“Sve što je ona rekla nema veze s istinom”, kaže pomoćnik ministra koji za svoje dijete kaže da dugo ima “psihičkih problema” te da su joj na sve moguće načine pokušali pomoći.

Sara pak tvrdi da ju je otac oduvijek zlostavljao i da je sad htio natjerati na prisilno liječenje.

Naslici: Stjepan Sučić drži ruku na srcu

Foto: Hina