Stipo Mlinarić Ćipe pita Andreja Plenkovića: Zašto je agent SOA-e došao po pijane HDZ-ovce?

Stipo Mlinarić Ćipe pita Andreja Plenkovića: Zašto je agent SOA-e došao po pijane HDZ-ovce?

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe održao je konferenciju za medije u Hrvatskom saboru komentirajući incident koji se dogodio u njegovu rodnu gradu Vukovaru. Mlinarić je podsjetio na prvi ‘lockdown’ iz ožujka kada je Vlada na čelu s g. Plenkovićem, zaključala Hrvatsku s 19 zaraženih i jednom umrlom osobom dok do prije par dana Plenković nije uvodio nikakve mjere unatoč 3.500 zaraženih.

“Kad su na žalost, po meni i Domovinskom pokretu, prekasno te mjere uvedene, doživjeli smo da državni tajnik od g. Medveda, znači od g. Plenkovića, dođe u Vukovar u društvu s ravnateljem Memorijalnog centra Šeremetom i napravi niz velikih prekršaja – što vrijedi za elitu ne vrijedi za običan narod”, smatra Mlinarić.

To je kriva poruka javnosti u ovim teškim vremenima, to je taj novi HDZ Andreja Plenkovića

 Mlinarić je začuđen činjenicom kako su Sučić i Šeremet završili samo s prekršajnom prijavom te činjenicom da su pušteni na slobodu.

“Znači, ostali su poslije ponoći pola sata, mjere su stupile u ponoć, Andrej Plenković se obratio naciji u osam navečer, oni su se pod utjecajem alkohola opirali običnom legitimiranju policajaca, pozivali se na svoju moć, pozivali se na ministre, štoviše, pozivali su se i na SOA-u. Kako je bilo pisano po medijima i portalima da je došao i djelatnik SOA-e po njih u 00:30 sati. Dobili su samo prekršajnu prijavu”,  ustvrdio je Mlinarić.

Dodao je i kako ga zanima što bi se dogodilo običnom čovjeku da izvrijeđa policajca, da ga naziva četnikom i da razbije inventar i u lokalu gdje su privođeni, ali i u policijskoj postaji.

“Što bi se nekom drugom dogodilo? Oni su pušteni, niti su alkotestirani, niti ništa, pušteni su na slobodu. To je nedopustivo, to nije dobro i to je kriva poruka javnosti u ovim teškim vremenima gdje se borimo s preko 4.000 zaraženih da se tako ponašaju državni dužnosnici. Ali, nažalost to je taj novi HDZ Andreja Plenkovića”, smatra Mlinarić.

 Šeremet trebao biti kandidat za gradonačelnika Vukovara

 Mlinarić je istaknuo kako je HDZ-u Šeremet trebao biti jedan od kandidata za gradonačelnika Vukovara pa se zapitao je li to taj novi HDZ o kojem Andrej Plenković govori kada se poziva pred novinarima da je 2020. godina.

“Što znači ta 2020. godina? Trebaju li se djelatnici SOA-e baviti s polupijanim ljudima koji rade incidente i dolaziti po njih ili se djelatnici SOA-e i sve ostale službe trebaju baviti pronalaskom nestalih, a među njima i g. Sučić koji je bio državni tajnik baš za nestale”, zapitao se Mlinarić.

Mlinarić je poručio kako je ušao u politiku zbog svojih nestalih prijatelja koji su, tvrdi Mlinarić, nestali razbacani po slavonskim ravnicama, a o kojima nitko ne vodi brigu niti ih traže kada se moraju baviti ovakvim banalnostima.

“Mi iz Domovinskog pokreta očekujemo istragu i u SOA-i. Tko je to došao po njih? Kakav je to pritisak bio? Što su to radili, kako su tako revni da u ponoć, pola jedan – jedan dođu? Kako nisu tako revni za pronalazak nestalih ljudi? Da roditelji koji umiru sada, svake godine sve ih je manje i manje koji traže svoju djecu, nemaju nikakvih rezultata”, upitao je Mlinarić.

Tražit ću ostavku ministra Medveda

 Na novinarsko pitanje bi li trebao otići Ministar Medved iz Vlade, Mlinarić je kratko odgovorio s – da.

“Da. Stojim iza svoje riječi i vjerujte mi ako ne podnese sam ostavku, ja ću tražiti potpise od zastupnika da dođe ovdje u Sabor. Tražit ću njegovu ostavku jer i g. Medved je prije par mjeseci imao situaciju gdje je državna tajnica u aferi Rimac, gđa. Benić isto uredovala za polaganje ispita. Je li to taj novi HDZ”, ponovio je zastupnik Domovinskog pokreta te dodao kako je ovo već druga afera ministra Medveda sa državnim tajnikom. Mlinarić je poručio kako smatra da je g. Medved častan branitelj, kao i g. Sučić i da nikada neće reći bilo što po pitanju rata za njih.

“Ali, pustimo rat, ovo je 2020. godina, što bi rekao Plenković, ajmo se mi držati jednog standarda kakav vlada u drugim europskim državama za takvu stvar kad se dogodi, ministar daje svoju ostavku na raspolaganje, hoće li je vlada prihvatiti ili ne to je stvar g. Plenkovića. Na žalost, kod nas to nije tako”, mišljenja je Mlinarić.

Hoće li Sučić i Medved kao članovi Upravnog vijeća smijeniti Šeremeta?

 Mlinarić se osvrnuo na ravnatelja Memorijalnog centra u Vukovaru – Krunoslava Šeremeta.

“O g. Šeremetu su rekli da će odluku donijeti Upravno vijeće. U tom Upravnom vijeću je član g. Sučić, a predsjednik tog vijeća je g. Medved. Evo molim vas medije da popratite što će oni napraviti; hoće li smijeniti tog čovjeka koji je isto bio u pripitom stanju i isto je radio incidente i bivši je djelatnik SOA-e. Hoće li objasniti kog su zvali u SOA-u, tko je došao po njih i hoće li ostati i dalje ravnatelj Memorijalnog centra gdje dolaze djeca iz cijele Hrvatske, gdje se stvarno treba pažljivo djeci objašnjavati što se dogodilo u Vukovaru. Hoće li nas takvi ljudi voditi? Je li to taj novi HDZ”, zapitao se Mlinarić.