Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić: Zvali smo mostovce nekoliko puta, ali se oni nisu odazvali

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić: Zvali smo mostovce nekoliko puta, ali se oni nisu odazvali

Svaka čast onima koji misle da mogu na izbore bez stranačke baze i organizacije na terenu. Naš je plan da osnujemo podružnice stranke po cijeloj zemlji. Imamo 8500 članova – toliko je SDP-ovaca izašlo na unutarstranačke izbore. Za izbore se pripremamo – šljakerski, opisuje politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić njihove pripreme za lokalne izbore, ali odbija otkriti tko su im glavne snage.

O kandidatima će, kaže, odlučiti demokratski. Upravo provode lokalna istraživanja i kome njihovi birači daju najbolje ocjene, ti će nositi liste.

DP ne isključuje mogućnost suradnje s drugim opcijama. Iako su bili otvoreni za pregovore s Mostom, od toga, prema svemu sudeći, neće biti ništa.

“Zvali smo mostovce nekoliko puta, bili smo spremni dati im da nose liste u nekih županijama. Nisu se odazvali. Mislim da se mostovci zapravo boje vlasti i odgovornosti. Most ima velikih problema s članstvom, kažu da ih je 500, ali sumnjam da ih ima više od 300, oni su u organizacijskom smislu tek natruhe stranke”, smatra Radić, piše Jutarnji list.

U sljedeća dva tjedna DP planira završiti s osnivanjem ogranaka i županijskih podružnica i pokriti sve od Osijeka i Zagreba preko Splita, Šibenika i Zadra do Dubrovnika. Zasad imaju 120 ogranaka i podružnica.

Opovrgava informaciju da se splitski ogranak raspada. Robert Pauletić je ogranku izložio svoj koncept, inzistirao na ekipiranju suradnika, ali ljudi to nisu prihvatili, i to je to, dodaje Radić.

A zašto nema suradnje sa Suverenistima s kojima su bili u savezu? Suverenisti su najavili da izlaze samostalno i nagovijestili kandidaturu Bernardice Juretić Rožman ili Željka Sačića u Zagrebu. “Suverenisti? Bernardica? Pratite li vi ankete? Ženu cijenim, ali ona nema šanse u borbi s Bandićem. DP je u Zagrebu osvojio 14% biračkog tijela. Nemamo još konkretne ljude, čekamo rezultate anketa i prema tome ćemo se ravnati”, zaključio je Radić.

Foto: Damir Senčar/Hina