Plenkovićeva liječnica otkrila zašto je ostao dulje u izolaciji. Državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek završila u bolnici

Plenkovićeva liječnica otkrila zašto je ostao dulje u izolaciji. Državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek završila u bolnici

Premijer Andrej Plenković još uvijek se nalazi u izolaciji. Produljena mu je zbog kašlja. Iz Banskih dvora podsjećaju da je premijer radi od kuće te je vodio četiri sjednice Vlade.

Dokumente potpisuje potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Slovenski premijer otkrio je da je s Plenkovićem, zbog EU summita, bio u kontaktu cijelu noć. Premijerova liječnica kaže da bi se idući tjedan mogao vratiti u ured, javlja Dnevnik.

”Premijer se sada oporavlja, on je afebrilan, prema tome, kao što možete vidjeti on radi od kuće, javlja se, pojavljuje se na televiziji, u javnosti se pojavljuje iz svoga doma. Tretiramo ga kao svakog najnormalnijeg pacijenta koji boluje od COVID infekcije”, rekla je liječnica premijera Plenkovića, Gordana Štajminger.

“Gospodin Plenković, kao što javnost zna, boluje od alergija. Kod pacijenata koji boluju od laergija, za očekivati je da će oporavak ići teže. Kod njega teže i dulje. I zato mu je potrebna dulja izolacija – 15 dana, 20“, kazala je Štajmiger. Njegova liječnica uvjerava – tretira ga kao i druge pacijente.

Ipak – pod budnim je okom i liječnika iz Stožera. “Uključeni su u liječenje i profesorica Markotić i gospodin Capak, kao epidemiolog, jer bez timskog rada nema ni rezultata”, navodi Štajmiger.

Zakon ne spominje bolest premijera. Propisuje da ga mijenja prvi potpredsjednik vlade, kojeg nema. Iz Banskih dvora – nema odgovara ni hoće li doraditi propise.

Do je Plenković dobro, pogoršalo se stanje glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, koja također ima koronu. U bolnici je zbog respiratornih komplikacija. No, iz DORH-a poručuju – stabilno je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina