Po cijenu života napustio covid bolnicu u Splitu: Ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijentente

Po cijenu života napustio covid bolnicu u Splitu: Ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijentente

“Po cijenu života napuštam splitsku bolnicu na Firulama”, ispričao je portalu Dalmacijadanas pacijent koji je samoinicijativno odlučio napustiti KBC Split. Priča je prilično tužna i jeziva.

“Od 2. prosinca sam imao temperaturu, oko 39. Liječnici su se prepali, a tek 13. prosinca sam poslan na Zarazno. Tamo sam bio dva dana, a danas me prebacilo na Odjel ortopedije na 1. katu na Križinama”, kaže Splićanin kojem su tamo dijagnosticirane upala pluća i upala gušterače.

“To je opasno po život. Na drugom testiranju je utvrđeno da sam pozitivan na koronavirus. Danas sam se poželio tuširati, no na ovom odjelu ne postoji topla voda. Ne znam s čim se peru instrumenti kada ne postoji topla voda. WC-i su zajednički muški i ženski. Odlučio sam samoinicijativno izići iz bolnice, ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijente”, priča za Dalmacijadanas.

Kaže da je bolnicu napustio na svoju odgovornost, iako mu je stanje bilo vrlo teško. Priča i kako mu je žao liječnika i sestara, jer se trude napraviti najbolje u ovoj situaciji, ali je šokiran uvjetima u kojima oni moraju raditi, a pacijenti boraviti.

Iz KBC-a Split dosad nisu reagirali na ove tvrdnje.

Foto: Mario Strmotić/Hina