Gordan Lauc se požalio: Osimo što sam ubojica baka i djedova, sada sam postao i kompić ratnog zločinca Šešelja

Gordan Lauc se požalio: Osimo što sam ubojica baka i djedova, sada sam postao i kompić ratnog zločinca Šešelja

Član  Plenkovićevog Znanstvenog vijeća Gordan Lauc i dalje je vrlo aktivan na društvenim mjerama.  Komentirao je utjecaj stresa na zdravlje i požalio se da su ga neki prozvali Šešeljevim kompićem.

“Biti pod stresom je jedna od najgorih stvari koju možete napraviti za svoje zdravlje. Postoji nekoliko dokazanih molekularnih mehanizama kako stres i strah izravno inaktiviraju imunološki sustav, što onda dovodi do pojave zaraznih bolesti i tumora. Jednim drugim molekularnim mehanizmom stres dovodi i do kardiometaboličkih bolesti. Stres je zapravo najopasnija pandemija modernog društva.

Kada me studenti pitaju kako se nositi sa stresom, dam im jedan jednostavan primjer. Zamislite da ste u zoološkom vrtu i gledate majmune u kavezu. Mogu li ti majmuni napraviti nešto što bi vas stavilo pod stres? Ako to pravo ne dajete majmunima u kavezu, zašto ga onda dajete nekim drugim ljudima.

Vidim da jedna moja usputna tvrdnja da su neki znanstvenici i mediji iskoristili pandemiju u borbi protiv Trumpa postala glavna vijest i sada sam osim ubojica baka i djedova još postao i Šešeljev kompić… Nažalost moram vas razočarati, svi ovi pokušaji medijske diskreditacije ne mogu promijeniti vrlo jasnu činjenicu da je u Hrvatskoj potpuno jasno i čvrsto dokazano da se pandemija može suzbiti i bez strogih zabrana. Umjerene mjere i odgovornost svakoga od nas su sasvim dovoljne, što vidimo na čitavom sjeverozapadu Hrvatske gdje je značajan pad počeo i prije no što su mjere uvedene krajem studenog počele djelovati. Bilo što iznad razine koju smo imali u studenom je potpuno nepotrebno”, piše Lauc

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina