Ivan Ćelić brani Plenkovića i napada Grbina: Oporba je postala faktor nestabilnosti, kao da navija za koronu

Ivan Ćelić brani Plenkovića i napada Grbina: Oporba je postala faktor nestabilnosti, kao da navija za koronu

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Ćelić u subotu je ispraznim politikanstvom nazvao prozivke predsjednika SDP-a Peđe Grbina upućene Vladi zbog upravljanja koronakrizom te ocijenio da je oporba u ovom trenutku faktor nestabilnosti koji unosi konfuziju.

“Ono što je Grbin danas izjavio je isprazno politikanstvo koje ne služi ničemu. Volio bih da se u ispitivanju javnoga mijenja pita građane koliko je oporba u ovome trenutku faktor nestabilnosti po pitanju epidemije covida”, izjavio je Ivan Ćelić novinarima ispred središnjice HDZ-a reagirajući na današnju izjavu Peđe Grbina da će Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem morati odgovarati zbog velikog broja zaraženih i umrlih od covida-19.

“Dok se cijela Hrvatska bori s virusom, oporba kao da navija za koronu i čitavo vrijeme minira rad Stožera”, ustvrdio je Ćelić te ocijenio da je “traženje dežurnog krivca” od strane čelnika oporbe u ovom trenutku maliciozno i zločesto, javlja N1.

Posebno su mu kontroverzne izjave oporbenih čelnika koji u prvom dijelu rečenice zazivaju lockdown i policijski sat, a u drugom optužuju Vladu za diskriminaciju i zadiranje u prava građana.

“Traženje ustavnosti i opravdanosti rada stožera, traženje odgovornosti ministara u ovom trenutku potpuno je neprimjereno. Potrebna je poruka povjerenja u hrvatske institucije, jer one rade odgovoran posao i brinu se za zdravlje građana”, istaknuo je Ćelić.

Ustvrdio je da se Vlada odlučila za očuvanje zdravlja građana, zdravstvenog sustava ali i gospodarstva. Na tom su tragu, kaže, i epidemiološke mjere koje su dobro odmjerene prije nego što su stupile na snagu i koje će se evaluirati kada završi epidemija.

Posebno se osvrnuo na poruke oporbenih čelnika – da covid nije teška bolest, da je to kao karijes te da će to prije prestati priča s koronom što se manje bude pričalo o njoj. “To sigurno nije pridonijelo da građani budu osobno odgovorni i imaju povjerenja u institucije koje u ovome trenutku čine najbolje što mogu da bi se sačuvao svaki ljudski život”, istaknuo je.

Reagirajući na današnju izjavu Peđe Grbina, Ćelić se zapitao kako bi izgledale rasprave u Saboru da se epidemiološke mjere donose dvotrećinskom većinom.

Oporba unosi konfuziju, pokušavajući narušiti povjerenje građana u institucije i osporiti legitimitet koji je Vlada dobila od građana 5. srpnja, poručio je.

Foto: Edvard Šušak /Hina