Karolina Vidović Krišto upozorava: Tena Mišetić je Plenkovićeva desna ruka, a njezin otac Tedeschijeva

Karolina Vidović Krišto upozorava: Tena Mišetić je Plenkovićeva desna ruka, a njezin otac Tedeschijeva

Atlantic Cedevita, inače podružnica Atlantic Grupe u vlasništvu hrvatskog tajkuna Emila Tedeschija, tako će potpisati novi ugovor o koncesiji koji će vrijediti tri desetljeća.

Procjenjuje se da će ukupni prihod državnog proračuna od naknada za koncesiju iznositi 18,2 milijuna kuna. Također, prihod proračuna Koprivničko-križevačke županije trebao bi biti 223.000 kuna, a prihod proračuna grada Križevci 18,117 milijuna kuna, dok će prihod Hrvatskih voda iznositi 3,34 milijuna kuna.

Saborska zastupnica te žestoka kritičarka poslovnih praksi Atlantic Grupe i njenog vlasnika Karolina Vidović Krišto u razgovoru za portal Direktno istaknula je kako je riječ o vrlo mizernim sredstvima te insinuirala kako se iza ove odluke stoji sprega Tedeschija i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.
‘Dojam na ovu priču je strašan’

“Dojam na ovu priču je strašan! Međutim, moram reći da to nije ništa iznenađujuće za Plenkovićevu Vladu. Javnost se na nizu primjera mogla uvjeriti u upletenost Plenkovića i njegove Vlade u korupciju. Zaista imamo jedan dug i neslavan niz. Tu je Borg, Krš-Pađane… Isto tako, javno je poznat i odnos Plenkovića i Tedeschija. Njih ne veže samo njihova ista politička profilacija i obiteljska prošlost. Nekad smo govorili komunistička zlatna mladež, ali danas ne znam kako bismo to nazvali. Međutim, veže ih i činjenica da je otac Plenkovićeve desne ruke Tene Mišetić zapravo Tedeschijeva desna ruka. To nije nevažna stvar”, rekla je Vidović Krišto.

Pomoćnica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tena Mišetić Foto: Damir Senčar

Podsjetila je na prijašnje kritike i pitanja koje je uputila Vladi zbog poslovanja Emila Tedeschija.
‘Nisam dobila odgovor na koji po Ustavu imam pravo’

“Nekoliko puta sam u Saboru govorila o bizarno niskim naknadama za koncesije na blagodati Hrvatske. To se i ovdje vidi, kad pogledate te iznose, možete samo plakati. S jedne strane imate situaciju da je litra flaširane vode skuplja od litre mlijeka, a s druge strane imate ovu odluku.

Inače, u Saboru sam uputila Andreju Plenkoviću zastupničko pitanje na koje je on po Ustavu obvezan odgovoriti u 30 dana. Mislim da je sad prošlo tri, četiri mjeseca, a riječ je bilo o lovištu na Hvaru i mogućoj utaji poreza Emila Tedeschija. Hrvatska je od austrijskih vlasti dobila potvrdu da je vjerojatno riječ o poreznoj utaji, a ja nisam dobila od predsjednika Vlade odgovor koji mi je on dužan dati. Sad kad vidim ovu odluku o koncesiji, odmah je jasno i zašto. Ovo do neba vrišti da Plenković štiti Tedeschija i njegove koruptivne radnje!”, dodala je.

Zaključno, istaknula je da će se boriti protiv novog ugovora o koncesiji.

“Živimo u vremenu kad prosječan čovjek krahira pod silnim nametima, poduzetnici, ugostitelji i obrtnici su na koljenima… Vlada za njih nema novac jer mora financirati svoje koruptivne lance i to je tragedija zbog koje ova Vlada mora postati bivša. Neću stati u borbi protiv korupcije, bez obzira o kome je riječ, a što se tiče Plenkovića i Tedeschija, ovo im neće proći. Borit ću se protiv ovoga svim raspoloživim pravnim sredstvima”, zaključila je Vidović Krišto.