Milanović tvrdi da je spreman za cijepljenje: Hoće li mu se pridružiti Plenković i Beroš?

Milanović tvrdi da je spreman za cijepljenje: Hoće li mu se pridružiti Plenković i Beroš?

U Hrvatskoj je započelo cijepljenje protiv koronavirusa. Prva u Hrvatskoj cijepljena je štićenica Doma za starije i nemoćne na zagrebačkoj Trešnjevci. S obzirom na važnost početka cijepljenja, upitali smo Ured predsjednika Milanovića je li predsjednik dobio poziv da sudjeluje na cijepljenju i da se cijepi.

“Predsjednik Milanović smatra kako je cijepljenje protiv koronavirusa važno jer iskustva cijepljenja u prošlosti pokazuju da je cjepivo spasilo milijune života. Uvjeren je da će se cijepiti većina ljudi, pogotovo oni koji su ranjivi i najviše izloženi.

Uoči današnjeg početka cijepljenja u Hrvatskoj, Ured PRH kontaktirao je jučer Vladu RH i ponovio spremnost predsjednika Milanovića da se odmah cijepi kako bi na isto potaknuo i druge.

Budući da ne raspolaže cjepivom, a plan Vlade RH u ovom trenutku ne predviđa cijepljenje državnih dužnosnika, predsjednik Milanović će se cijepiti kada to bude moguće”, stoji u odgovoru s Pantovčaka za N1 televiziju. 

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se predsjedniku Milanoviću pridružiti i premijer Andrej Plenković. Danas je počelo cijepljenje u Hrvatskoj, ali je zanimljivo da se nitko od visokih državnih dužnosnika još uvijek nije cijepio.

Foto: Dario Grzelj/Hina